Vivi
forrás: dvtk.eu

A DVTK hétfőn Pécsett játszik

Bemutatják az ellenfelet, és felidézik a két csapat közös történelmét.
A DVTK hétfőn Pécsett játszik fotó: dvtk.hu

A DVTK mindössze harmadik alkalommal utazik Pécsre másodosztályú bajnoki mérkőzésre, az élvonalban viszont már harminc meccset játszottak a csapatok a Mecsekalján.

 

Egymás ellen

A két csapat Pécsett először 1955. szeptember 4-én mérkőzött meg egymással (a DVTK akkoriban DIósgyőri Vasas néven szerepelt, míg az ellenfél a PMFC egyik jogelődje, a Pécsi Dózsa volt). A Jávor Pál edzette diósgyőri csapat Tóth - Dudás, Kakuszi, Szigeti, Török, Gyurik,  Czerva, Kovács, Tiba, Pesti, Bujtor összeállításban állt fel a történelmi mérkőzésre és egy izgalmas, gólgazdag találkozón 2-2-re végzett a pécsi riválisával. A mieink góljait Tiba (2) lőtte.

Az első győzelmünket már rögtön a második összecsapásunkon megszereztük, 1957. szeptember 29-én Teleki Pál a Tóth -  Werner, Kakuszi, Szigieti, Pál I., Paulás, Iván, Csányi, Papp, Török, Pál II. csapatot küldte pályára és Papp László góljának köszönhetőn nyertük meg 1-0-ra mérkőzést.

1981. augusztus 15-én a dr. Puskás Lajos edzette Diósgyőr vendégszerepelt a Mecsekalján. A Szabó - Kádár, Giron, Bősz (Teodoru II), Teodoru I., Oláh, Osváth, Tatár, Görgei összetételű csapatunk Borostyán Mihály két valamint Osváth egy találatával 3-1-re verte riválisát.  Ez volt a legnagyobb arányú sikerünk a piros-feketék otthonában.

1992. október 24-én is sikerült legyőznünk a pécsieket. Sándor István együttese a  Dohot - Dancs, Leskó, Szabó, Bám, Szvisztun (Tóth M.) Molnár, (Parhomenko), Csizi, Kiser, Szilágyi, Adzsojev felállásban Szilágyi és Kiser góljaival múlta felül a hazaiakat.

Ezt követően 20 évnek kellett eltelnie, míg győztesen hagyhattuk el a baranyai várost. Tavalyelőtt Luque és Tisza góljával 2-1-re vertük a házigazdákat. A csodás találatokat itt lehet megnézni. A mérkőzés amiatt is emlékezetes, mert ezen a találkozón mutatkozott be a DVTK kapujában Rakaczki Bence. A DVTK összeállítása: Tajti (Rakaczki, 72.) - Vági, Vadász, Raković, Frizoni (Dobos, 93.) - Abdouraman, Takács - Tisza, Sekour, Luque - Bacsa (Seydi, 69.). Szakmai igazgató: Szentes Lázár

2013 májusában Kovac Zoltán a következő csapatot küldte pályára: Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Takács P., Fernando - Gallardo (Elek, 83.), Rudolf, Luque - Seydi (Bacsa, 69.). A pocsék első  20 perc után a hazaik már két góllal vezettek és  Rudolf Gergelynek a második félidő elején szerzettgólja csak a szépítésre volt elég.

A következő bajnokságban, de még ugyanabban a naptári évben 2013. november 9-én a Rajić - Vadász, Debreceni (Barczi, 56.), Kádár, Husić (Gohér, 46.) - Bacsa (Tisza, 74.) Kostić, Elek, Gosztonyi - Batioja, Futácsösszeállításban állította fel a csapatot Szivics Tomiszláv. A diósgyőri védelem megingását - a később a DVTK-ban is játszó - Miroslav Grumić használta ki a 3. percben. Az egyenlítésre egészen az 58. percig kellett várni, amikor Bacsa Patrik talált a pécsiek kapujába. Zoran Kostić a győzelmet is megszerezhette volna a Diósgyőrnek, de a hosszabbításban megeresztett távoli lövése a felső lécen csattant.

 

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

További cikkek