Vivi
forrás: dvtk.eu

"A három pont a lényeg!"

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában Pécsett játszik a DVTK hétfő délután.
"A három pont a lényeg!" fotó: dvtk.eu

dvtk.eu:


A találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettek.

 

Két győztes mérkőzés után játszik a DVTK Pécsett.

- Mindenki tisztában van azzal, hogy még csak két győzelmet arattunk, és 34 forduló hátra van a bajnokságból - fogalmazott Dragan Vukmir. -. A csapat eddig is jól dolgozott, nem nagyon készültünk másként az első két meccsen sem, de akkor elkerült a szerencse. Tiszakécskén és az Ajka ellen is hasonló elképzeléssel léptünk pályára, és nyertünk. Mindenki újabb győzelmeket szeretne aratni, amire hétfő Pécsett meg is lesz a lehetőségünk.

A Tiszakécske és az Ajka elleni győzelem között annyi különbség mindenképpen felfedezhető, hogy idegenben lehetett izgulni a végén, legutóbb viszont csak a gólkülönbség volt a kérdés.

- Tiszakécskén is megvolt a lehetőségünk arra, hogy hamarabb lezárjuk a találkozót, és akkor ott sem kellett volna izgulni - emlékeztetett a vezetőedző. - Majd a semmiből kaptunk egy gólt, de még akkor is visszaállíthattuk volna a kétgólos különbséget. Azt kértem a játékosoktól, ilyenkor zárják ki a külső tényezőket, és jobban reagáljanak az ellenfél góljára. Az Ajka ellen így is történt, hiába egyenlítettek egy újabb jól eltalált lövéssel, nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Ugyanakkor az Ajka ellen is kimaradt néhány helyzet.

- Számomra az a legfontosabb, hogy a csapat helyzeteket alakítson ki, mert bízom benne, hogy idővel minden játékos megfelelő formába kerül, és értékesíteni fogják azokat - reagált.

Lukács Dániel a mérkőzés után elmesélte, hogy egy begyakorolt figura után szerezte mindkét gólját, tudta, hogy mindkét szélről jönnek a beadások, amire neki középen megfelelő ütemben kell a kapu elé érkezni.

- Tudjuk, mit szeretnénk a mérkőzéseken, és azt gyakoroljuk az edzéseken - árulta el a vezetőedző. - Ahogy telik az idő, úgy találják meg egyre jobban a játékosok azokat a bemozgásokat, ami eredményre vezet.

A vasárnap-szerda-hétfő hármasugrás során kilenc napon belül harmadszor lép pályára a DVTK.

- A felkészülés kezdetén ismertük a Merkantil Bank Liga programját, tudtuk, hogy augusztusban ilyen sűrűn következnek a mérkőzések, ennek megfelelően alakítottuk az edzések nehézségét. A vasárnap délelőtti gyakorlás után útra keltünk, hogy mindenki kipihent legyen. Jó állapotban várja a csapat a mérkőzést, ami nem jelenti azt, hogy a rotáció miatt ne lenne változás a kezdőcsapatban.

Legutóbb a 84. percben hármas cserét hajtott végre Dragan Vukmir, egyaránt lehozta a pályáról a jól teljesítő Lukács Dánielt, Szőke Adriánt és Bényei Ágostont.

- Ahogy legutóbb is elmondtam, 10-15 perc pihenő is sokat számít, ezért cseréltem a hajrában olyan sokat - mondta. - Most viszont három helyett négy nap van a két meccs között, azért vártam egy kicsit többet, és a 70-75. perc helyett a 84. percben cseréltem.

Vasárnap az edzésjáték során Dragan Vukmir is beállt a védelem közepébe, mert Szűcs Kornél és Mrva Patrik is a DVTK tartalék bajnokiján játszott.

- Szűcs Kornél több hetet kihagyott, ezért azt javasoltuk neki, hogy lépjen pályára a DVTK tartalékban annak érdekében, hogy minél előbb jó formába kerüljön. A meccs után elutazott velünk Pécsre, ahová viszont nem tart velünk Könyves Norbert és Hegedűs János. A támadó már elkezdte az edzéseket, egyelőre még egyedül készül, míg a védő Tiszakécskén elszenvedett sérülése súlyosabb a vártnál, elrepedt egy csont a térdében, ami miatt hosszabb kihagyás vár rá.

A PMFC jól kezdte a bajnokságot, két hazai meccsüket megnyerték a Békéscsaba és a Mosonmagyaróvár ellen, míg Budafokon és Kozármislenyben egyaránt döntetlent játszottak. (Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- A PMFC nagyon stabil, masszívan védekező csapat, akik előre is jól játszanak - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző. - Tudják mit akarnak, ezért veszélyes ellenfél, az egyik legveszélyesebb. A pécsiek is rotálták a kezdőcsapatot, ezért a felkészülés során nem csak a legutóbbi kozármislenyi, hanem az azt megelőző Mosonmagyaróvár elleni találkozót is alaposan kielemeztük.

Végezetül a legfontosabb kérdést tettük fel: hogyan lehet nyerni Pécsett?

- Megfelelő akarattal, stabil védekezéssel és természetesen gólokat lőve meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Ám számunkra most nem a hogyan a lényeg, hanem három pont - szögezte le Dragan Vukmir.

 

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább. 

További cikkek