Tibor

A HB OSTROV ISMÉT CSEHORSZÁG BAJNOKA

A címvédő Ostrova férfi asztalitenisz csapata, ismét megszerezte a bajnoki aranyérmet Csehország első osztályában.
A HB OSTROV ISMÉT CSEHORSZÁG BAJNOKA

Csakúgy, mint tavaly, a HB Ostrov ebben a szezonban is megszerezte a bajnoki címet az első osztályban. A csoportkör győztesét, az SKST Cheb-et 3:2 és 3:0 arányban győzték le.

A Havlíčkův Brod csarnokában lejátszott visszavágó nem volt olyan kiegyenlített, mint az első párharc, de a lelátón a 700 néző elégedett volt.
A Michal OBEŠLO, Tomáš TREGLER és Dmitrij PROKOPCOV alkotta trió a győzelemig mentek.

A rájátszás hőse Michal OBEŠLO lett, aki hét mérkőzésből hét győzelmet szerzett. Az utolsóban azonban vesztes helyzetbe került. A pontot azonban annak ellenére megszerezte, hogy 0:1, majd 1:2 szetthátrányban volt Antonín GAVLAS ellen.
Antonín GAVLAS-on kívül David REITŠPIES volt az, aki ragyogó szezont futott. Harmadik a buliban a védő Stanislav KUEČRA volt.

Ez volt a HB Ostrov döntője. Bár edzőjük, Bohumil VOŽICKÝ elismerte, hogy keményebb volt a címvédés, mint legutóbb. "Két nagyon nehéz ellenféllel játszottunk a rájátszásban, az EL Niňo Praha, majd a döntőben a Cheb ellen. Mindkettőjüket legyőztük, ami még értékesebbé teszi a trófeát." - nyilatkozta.
A bronzérmet az El Niňo Praha szerezte meg.

Végeredmények

1. mérkőzés: SKST Cheb - HB Ostrov H. Brod 2:3

David REITŠPIES - Michal OBEŠLO 1:3 (-7,5,-4,-9), Antonín GAVLAS - Tomáš TREGLER 3:1 (-8,7,9,5), Stanislav KUČERA - Dmitrij PROKOPCOV 2: 3 (-4,11,-8,8,8,-1), David REITŠPIES - Tomáš TREGLER 3:2 (-11,-10,10,15,2), Antonín GAVLAS - Michal OBEŠLO 0:3 (-9,-9,-9,-6).

2. mérkőzés: HB Ostrov H. Brod - SKST Cheb 3:0

Tomáš TREGLER - David REIŠPIES 3:1 (9,-4,8,9), Michal OBEŠLO - Antonín GAVLAS 3:2 (-9,7,-7,9,8), Dmitrij PROKOPCOV - Stanislav KUČERA 3:0 (4,7,4).

További cikkek