Vivi
forrás: mlsz.hu

A Kisvárda az eddigi legveszélyesebb, a legtöbb lövés a Fehérváré

A legtöbbször a MOL Fehérvár lőtt kapura, 35-ször.
A Kisvárda az eddigi legveszélyesebb, a legtöbb lövés a Fehérváré fotó: mlsz.hu

Az OTP Bank Liga harmadik fordulója előtt a Kisvárda a legveszélyesebb a helyzetek kialakításában, a Ferencváros a második, míg a Debrecen a harmadik helyen áll. A legtöbbször a MOL Fehérvár lőtt kapura, 35-ször.

 

Az NBI harmadik fordulója előtt megnéztük, hogy mely csapatok lövései voltak eddig a legveszélyesebbek.

Az xG/lövés mutató azt mutatja meg, hogy az egyes csapatok lövései átlagosan mekkora xG-értékkel bírnak. Minél nagyobb ez a szám, annál veszélyesebbek a lövések. Az első két forduló alapján ebben a tekintetben a Kisvárda vezet, melynek lövései átlagosan 0,163 xG-értékűek. Mindezt úgy, hogy a két meccsen összesen 32 lövése volt a csapatnak, ami a második legtöbb az NBI-ben; ennél többször (35) csak a Fehérvár lőtt kapura. A Kisvárda tehát nemcsak, hogy sokat próbálkozik, de jól kidolgozott, tiszta helyzetekből teszi mindezt. A Kisvárdát a Ferencváros (0,16) és a Debrecen (0,156) követi a sorban.

Ez a három csapat egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, hiszen az utánuk következő Kecskemétnek már „csak” 0,115 az egy lövésre vetített xG-értéke. A sor végén jelenleg az Újpest áll, melynek átlagosan 0,062-es xG-értékkel bírnak a lövései. Érdekesség, hogy az Újpestnek 25 lövése volt eddig, ami az ötödik legtöbb a ligában, tehát az ő esetében egyelőre a mennyiség és nem a minőség dominál

További cikkek