A VASAS NYERTE A CSATA ELLENI PÁRHARCOT

A női NBI hatodik helyért folytatott küzdelem második mérkőzsésén a Vasas 65-62-re legyőzte a CSATA együttesét
A VASAS NYERTE A CSATA ELLENI PÁRHARCOT csatabasketball.hu
HIÁBA A PAZAR ELSŐ FÉLIDŐ, A HARMADIK ÉS A NEGYEDIK NEGYEDBEN ISMÉT A CSATA FÖLÉ KEREKEDETT A VASAS, AMELY ÍGY LEZÁRTA A PÁRHARCOT. A CSATA VERESÉGÜK UTÁN A HETEDIK HELYÉRT FOLYTATHATJÁK A TFSE-MTK ELLEN.

Újra keretbe került Toman Dóra és visszatérhetett Gyöngyösi Janka, így pozitív előjelekkel várhatták a találkozót. Közel két perc telt el, amikor Lelik a palánk alól megszerezte a vendégek számára a vezetést. Fej-fej mellett haladt a két együttes, a szoros állásból a CSATA jött ki jobban: 20-18-ra vezettek tíz perc után. Az elejétől látszott, hogy más felfogásban, agresszívebben védekeznek a vendégek, és ez a második negyedben a kapott pontok számában is meglátszott. Megint nehezen indult meg a ponttermés, de a 14. percre 27-20-ra húztak el. Gyöngyösi jól szállt be a párharcba, de Zele Dorina és Böröndy Vivi is tette a dolgát. A 20. perc meghozta a fordulatot a mérkőzésen – csak nem úgy, ahogy azt szerették volna. Papp Klaudia előbb Deanen kosárszerzés közben vétett sportszerűtlent, majd röviddel ezután a másik palánk alatt reklamált meg egy némasípot túl hevesen, amiért technikaival kiállították a játékvezetők.

Ez alaposan feltüzelte a Vasas csapatát és a hazai szurkolókat is, így teljesen más temperamentummal kezdődött a második félidő. A nagyszünetre összeszedett, tíz pontos vendég fórt csak ideig-óráig tudták tartani, és az első találkozó második negyedéhez hasonlóan megint visszajött a meccsbe a Pavlovic-alakulat. A 27. percre értek látótávolságon belülre: ekkor Smailbegovic hármasával, 45-43-nál már csak kettő volt közte, majd mindkét térfélen elrontott támadások után a Vasas kiválósága megint kintről talált be, így nagyon hosszú idő után ismét a hazaiaknál volt az előny. Ideges, feszült hangulat és tisztátalan játék jellemezte a meccset, Böröndy hármasa után egálról indult a negyedik negyed.

Innen már jobbáraa CSATA futott az eredmény után, igaz, csak egy-egy kosárnyi volt a hazai előny. Bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de a hazai kezek remegtek meg kevésbé. A 38. perc végén Tóth ötre növelte a Vasas előnyét, és ekkora a vendégek hátránnyal mentek bele az utolsó percbe is. 62-57-nél Böröndy vágott be egy hármast, majd Dúl Terka büntetőzött hibátlanul. Utolsó időkérésünk után, 64-60-nál Hegedűs dobott duplát. A Vasas alapvonali bedobásából kidobás lett, így jöhettek a ludovikai lányok az egyenlítésért vagy a meccs megnyeréséért. Lelik bentről, majd Böröndy második esélyből kintről próbálkozott pontatlanul, aztán Dean sem tudta feltenni az újabb lehetőséget, így ismét nyert a Vasas, véget vetve a hatodik helyért folyó párharcnak. Hazai oldalon pezsgő, vendégeknél a könnyek folytak a balszerencsés végjáték után.

VASAS AKADÉMIA – LUDOVIKA-FCSM CSATA 65-62 (18-20, 11-19, 19-9, 17-14)

A PÁRHARC VÉGEREDMÉNYE: 2-0

Pasaréti Sportcentrum, 300 néző. V.: Kapitány, Jakab, Major (Sarkadi-Nagy).

A Vasas Akadémia legjobb pontszerzői: Smailbegovic 14/6, Tóth O. 10, Madár E. 9

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 7/3, Dean 4, Lelik 5, Hegedűs 8, Zele 12. Csere: Böröndy V. 19/9, Gyöngyösi 7/3, Toman P.

Statisztika itt. 

Tursics Krisztián: Gratulálnom kell a Vasasnak, hiszen megérdemelten nyertek. Várható volt, hogy a félidei tíz pontos vezetés nem tarthat örökké, sajnos egy kicsit elfogyott a támadójátékunk a hajrára. Nem tudtunk könnyű gólokat szerezni és ez megbosszulta magát. Rendkívül jó hangulatú mérkőzés volt a mai. Kicsit az egész éves teljesítményünket is jellemzi ez a párharc, sok problémával küzdöttünk és nincsenek véletlenek. Célunk a folytatásban a hetedik hely megszerzése, a Vasasnak pedig sok sikert kívánok az utolsó párharcra.

Böröndy Vivien: Meglehetősen kiélezett mérkőzést játszottunk, ám a végén voltak olyan hibáink, amit nem szabadott volna véteni. Nehéz egy ilyen mérkőzés után megszólalni, ma még talán szomorkodhatunk egy kicsit, de a szezonnak nincs még vége.

További cikkek