Tibor

A WIENER NEUSTADT MEGNYERTE AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉT

Az osztrák Wiener Neustadt csapata megnyerte az Európa Kupa döntő első mérkőzését.
A WIENER NEUSTADT MEGNYERTE AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉT

Az Európa Kupát akarjuk, de tudjuk, hogy ehhez az összes ünnepnapnak, mint a húsvét, a karácsony és a pünkösd egy napra kell esnie" - mondta Martin Doppler, a SolexConsult Wr. Neustadt edzője a carrarai (It) Európa Kupa-döntő első szakasza előtt. Ezután Frane Kojic, Tomas Konecny és Felix Wetzel egy-egy győzelemmel okozott szenzációt, 3:2-re nyertek Carrarában. A visszavágót április 9-én rendezik Wr. Neustadtban (17 óra, élőben az ORF Sport+-on).

Hihetetlen volt. Érzelmileg alig tudom elhinni. Tökéletes felállást kaptunk, és Konecnynek acélos idegei voltak a döntőben. A győzelem szenzációs, de még a felénél sem tartunk" - mondta Doppler edző az olaszországi 3:2 után.

Andrej Gacina, aki a WTT Star Contender legutóbbi győzteseként érkezett Dohából, már az elején aláhúzta Carrara favorit szerepét a Felix Wetzel elleni sima 3:0-ás győzelmével. Frane Kojic azonban hihetetlenül erősen visszavágott, a legkisebb esélyt sem adta az ex-Linz-játékos Lubomir Pistejnek, és a 3:0-jával 1-1-re alakította az állást.

Ezután következett az ex-welser Mihai Bobocica és Tomas Konecny kulcsfontosságú mérkőzése. A cseh veteránnak a döntő játszmában is acélból voltak az idegei, 2:4-ről fordított, 5:4-re vezetett, majd második meccslabdáját 6:5-re váltotta. A harmadik szettben már hasonlóan fontos futást produkált, 6:8-ról 11:8-ra ment. 3:2-es győzelmével Konecny 2-1-es vezetést szerzett a Wr. Neustadtnak. Kojic jól játszott Andrej Gacina ellen, de a negyedik menetben nem tudta kihasználni a szettlabdáját, elszalasztotta a döntőbe jutás lehetőségét, és 1:3-ra kikapott.

Eljött tehát a döntő: a Kojic által megalázott Lubomir Pistejnek Felix Wetzel ellen kellett játszania. Az osztrák-bajorok kihasználták a pillanatot, 3:1-re nyertek és szenzációs 3:2-es idegenbeli győzelmet biztosítottak a bécsi csapatnak.

"Aprólékosan felkészültünk, körkörös úton szereztük meg a kínai labdákat, hogy velük edzhessünk. Ezek a labdák magasabbra pattannak, és sokkal jobban bírják a forgást. Ez a speciális képzés kifizetődött. Most április 9-én otthon szeretnénk felemelni az európai kupát" - magyarázta Martin Doppler.

"Nagyszerű teljesítmény volt, mindenki mindent megtett. Tomas, mint mindig, amikor valami forog kockán, mindenre ráállt. Felix is remekül helytállt. De a Gacina szinte verhetetlen, és ezzel együtt az olaszok gyakorlatilag mindig 2-0-ról kezdenek, így még mindig nagyon nehéz lesz. Az esélyek megnőttek, de a nyomás is" - tette hozzá egy elnök, Franz Gernjak.

Férfi Európa-kupa döntő:

Első mérkőzés: Carrara (It) - SolexConsult Wr. Neustadt 2:3
Andrej Gacina - Felix Wetzel 3:0 (3, 6, 8)
Lubomir Pistej - Frane Kojic 0:3 (-4, -2, -5)
Mihai Bobocica - Tomas Konecny 2:3 (-4, 9, -8, 2, -5)
Andrej Gacina - Frane Kojic 3:1 (7, -7, 6, 10)
Lubomir Pistej - Felix Wetzel 1:3 (-7, 5, -6, -5)

Második szakasz: Április 4. (17 óra): SolexConsult Wr. Neustadt - Carrara (Olaszország)

További cikkek