Vivi
forrás: dvtk.eu

Adam Jombik próbajátékon a DVTK Jegesmedvéknél

A hétfői napon a DVTK Jegesmedvékkel kezdi meg a felkészülést Adam Jombik, aki próbajátékon vesz részt.
Adam Jombik próbajátékon a DVTK Jegesmedvéknél fotó: dvtk.eu

 A 20 esztendős szlovák hátvéd a HKM Zvolen utánpótlás csapataiban szerepelt, majd játszott a svéd U18-as, valamint a finn U18-as és U20-as ligákban. Esetleges szerződtetéséről később születik döntés.

Adam Jombik a HKM Zvolen utánpótlásában nőtt fel, egészen az U18-as korosztályig a zólyomi klubban szerepelt. A 2018/2019-es szezonban a legmagasabb szintű svéd U18-as ligába igazolt a HV71 csapatához. A következő évadot a finn U18-as ligában töltötte, valamint szerepelt az U18-as szlovák válogatottban is, akikkel részt vett a rangos Hlinka Gretzky Kupán olyan csapattársakkal, mint például az idei NHL draft második helyén elkelt Simon Nemec. A legutóbbi két évad során a finn U20-as bajnokságban játszott. A 20 esztendős hátvéd a DVTK Jegesmedvékkel kezdi meg a felkészülést a hétfői napon, esetleges szerződtetéséről később születik döntés.

- A karrieremnek egy olyan szakaszához érkeztem, amikor az utánpótlás hokiból szeretnék fellépni a felnőtt jégkorong szintjére. Ebből a szempontból is egy remek lehetőség lenne csatlakozni a DVTK Jegesmedvékhez. Ismerem a klubot, tudom, hogy Miskolcon jó jégkorongzónak lenni, ezért a következő időszakban azon leszek, hogy megmutassam a bennem lévő lehetőséget és meggyőzzem a szakmai stábot - nyilatkozta Adam Jombik.

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

További cikkek