Tibor
forrás: ase.hu

AMERIKAI IRÁNYíTÓVAL ERŐSíTETT AZ ATOMERŐMŰ

Deon Edwin az Amerikai Virgin-szigetek válogatott játékosa érkezik a Paks férfi kosárlabdacsapatához.
AMERIKAI IRÁNYíTÓVAL ERŐSíTETT AZ ATOMERŐMŰ fotó: ase.hu

Új játékos szerződtettését jelentette be a Paksi Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata, az Amerika Deon Edwin személyében.

A 29 éves, 191 cm magas, 95 kg-os 1-es, 2-es posztos játékos az Amerikai Virgin-szigeteken született, profi karrierjét a KTP-Basket csapatánál kezdte meg a finn ligában. 2018-ban Ukrajnába, a Khimik gárdájához igazolt, ahol a 2018/19-es szezonban kulcsszerepet játszott a bajnoki cím megnyerésében, ekkor az ukrán liga MVP-je lett és az All Star csapatba is beválogatták. 2019-ben a Kyiv Baskethez, majd a 20/21-es szezonban a Prometeyhez szerződött, legutóbbival szintén ligaelső lett. A következő szezonban visszatért a Khimikhez, de februárban Macedóniába szerződött, ahol a Rabotnicki csapatát erősítette.
Deon az Amerikai Virgin-szigetek válogatottját erősíti, ahol eddig 21 tétmérkőzésen lépett pályára, 5.1 pontot, 3.1 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.

Örülök, hogy az Atomerőmű SE Paks csapatánál kezdhetem meg a következő szezont, nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy találkozhassak a csapattársaimmal és a szurkolókkal és megtapasztalja  a magyar kultúra sajátosságait.”
-mondta az új légiósunk

Csirke Ferenc vezetőedzőnk is nyilatkozott:
“Van egy tapasztalt irányítónk, ezért erre a posztra egy olyan játékost kerestünk, aki mind játékával, mind fizikai adottságaival kiegészíti ezt a posztot Ákossal. Tudnak majd együtt is játszani, hiszen Deon 2-es poszton is otthonosan mozog. Fizikálisan, erős játékos, jól bontja a védelmet, védekezésben több poszton használható. Kulcsszerepe lesz a jövő évi csapatunkban.”

További cikkek