Tibor

ASHLEIGH BARTY NEM BÁNJA, HOGY VISSZAVONULT

A háromszoros Grand Slam tenisz bajnok, aki ezen a héten Skóciában tartózkodik a British Openen, azt is állítja, hogy a golf nem több, mint hobbi.
ASHLEIGH BARTY NEM BÁNJA, HOGY VISSZAVONULT

Ashleigh Barty élvezi a visszavonulást, és azt mondja, nem tervezi a teniszezői visszatérést vagy hogy a találgatásokkal ellentétben golfkarriert indít.

A 26 éves teniszező az idei szezont az Australian Open hazai rendezésű győzelme, pályafutása egyik legnagyobb diadala után hagyta abba.

Nem bánom, hogy visszavonultam, egy kicsit sem - mondta a Guardiannek, miközben a héten a skóciai British Open golfversenyen vett részt. 

Tudom, hogy sokan talán még mindig nem értik meg. És igen, hihetetlen volt. Ez volt minden, amire valaha is vágytam.

Barty, aki a francia nyílt bajnokságot és Wimbledont is megnyerte, és a WTA világelsőjeként szögre akasztotta az ütőjét, egyszer már visszavonult. A turnétól való szünete alatt profi krikettet játszott, de ezúttal nem akar újabb sportkarrierbe kezdeni.

"A golf egy hobbi" - hangsúlyozta Barty. Tudom, mi kell ahhoz, hogy bármelyik sportágban a csúcsra jussak, és nincs meg bennem a vágy vagy a szándék, hogy elvégezzem a szükséges munkát ezen a sport területen.

Mostanában az ausztrál hátradőlhet, és nézhet másokat, például az Openen ezen a héten versenyző top golfozókat. ''Hihetetlen látni, ahogy ezek a srácok teszik a dolgukat'' - mondta Barty, aki azt is megjegyezte, hogy nem nézte, de követte az eseményeket Wimbledonból. Mielőtt bejelentette volna visszavonulását, Barty elmondta, hogy azt tervezi, hogy valamikor az év folyamán feleségül megy régi barátjához, Garryhez, és most szabad programja van a köztes időben, amikor jótékonysági munkát végez Down Underben.

A visszavonulás igazán zökkenőmentes átmenet volt - mondta. És mivel már egy ideje tudtam, hogy ez lesz, nem kellett nagyon átállnom erre az életvitelre.

A sztárgolfozás és egy gyermekkönyv-sorozat kiadása után Barty elárulta, mi lesz a következő lépése a karrierjében: a 26 éves játékos egykori edzőivel, Craig Tyzzerrel és Jason Stoltenberggel közösen egy új teniszakadémiát alapít Ausztráliában.

GettyImages-1142938945

Mindig is szerettem volna, hogy legyen időm más módon is hozzájárulni a tenisz sporthoz, készen állok arra, hogy valóban visszaadjak, és ez az ami belülről felvillanyoz, lángra lobbant engem.

A tavalyi wimbledoni bajnok, Barty nyugdíjas éveiben is számos vállalkozással foglalatoskodik - a jótékonysági munka és a Little Ash című, hamarosan megjelenő gyermekkönyv mellett Barty a New Jerseyben megrendezésre kerülő ICONS golfsorozat egyik eseményén is pályára lépett. 

Az ausztrál képviselte a csapatvilágot a bemutató eseményen, ahol a krikettjátékos Brian Lara, a bokszoló Canelo Alvarez, valamint a futballisták Harry Kane és Pep Guardiola mellett játszott. Egy olyan amerikai csapattal kerültek szembe, amelyben az úszó Michael Phelps, valamint a futballisták Michael Strahan és Ben Roethlisberger is szerepelnek.

További cikkek