Tibor

AZ ANGOL DAL

Vita kerekedett a Németország-Anglia Nemzetek Ligája mérkőzésen, a Müncheni Alianz Arénában lejátszott ikonikus dal miatt.
AZ ANGOL DAL

AZ UEFA Nemzetek-ligájában Anglia egy gólos hátrányból felállt és 1-1-es döntetlent ért el Németországban Harry Kane góljának köszönhetően, akinek ez volt az 50. nemzetközi találata.

A Bayern München Allianz Arénájában a DJ-t azzal vádolták, hogy a Németország elleni Nemzetek Ligája-összecsapás előtt a meccs előtti dalválasztásával felhúzta az angol szurkolókat. Az elmúlt években pedig nagy port kavart, mivel Angliát arroganciával vádolták az ikonikus "it's coming home" sor miatt. Horvátország, Olaszország és Dánia is megsértődött a nyilvánvalóan elbizakodott szöveg miatt, bár úgy tűnik, nem vették észre a britek humorérzékét és az irónia erős használatát, hiszen a dalt még évtizedekkel később is éneklik, több mint 50 "fájdalmas év" után.

A közelmúltban még az is felmerült, hogy a labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy az összes angol mérkőzés előtt kitiltja a dalt a stadionokból - ami felháborodást váltott ki -, de az FA később ragaszkodott ahhoz, hogy a dal nem megy sehova.

A német játékosok és a szurkolók állítólag még szeretik is a dalt, hiszen az Euro 96-os győzelem után a legenda, Jürgen Klinsmann szerint magukévá tették. Az angolok nem értik a német humort.

A sokkoló magyar vereség után az angol szurkolók hangulata jelenleg nem lehet túl jó, hiszen Gareth Southgate-en nagy a nyomás, hogy a 2018-as oroszországi elődöntő és az Euro 2020-as döntő után idén télen a 2022-es világbajnokságon is teljesítsen.

De fogadni lehet, hogy mire Katar eljön, az Anglia-láz újra eléri a nemzetet.

A David Baddiel és Frank Skinner komikusok által a liverpooli The Lightning Seeds rockbandával közösen írt dal az 1996-os Euro előtt megjelent eredeti dalt követően az egyik leghíresebb futballhimnusszá vált.

További cikkek