Vivi
forrás: dvtk.eu

Az U20-as világbajnokságon indul Zurai Rajmund

A DVTK fiatal tehetségét indulása előtt kérdezték a két világverseny közti felkészüléséről, és céljairól.
Az U20-as világbajnokságon indul Zurai Rajmund fotó: dvtk.eu

Augusztus 15-től hét napon át Szófiában rendezik az U20-as korosztály Birkózó Világbajnokságát, ahová Zurai Rajmund a pár héttel ezelőtti Európa-bajnoki ötödik helyével kvalifikált magát a kötöttfogásúak 77 kilogrammosok mezőnyében. 

Zurai Rajmund a jól sikerült olaszországi U20-as Európa-bajnokságát követően Bulgáriában, a korosztály világbajnokságán léphet szőnyegre augusztus végén. Az olimpia súlycsoportban (77 kg-ban) versenyző birkózónk rövid pihenőt kapott a kontinensviadal után, amit követően újabb intenzív edzőtáborban hangolt idei második világversenyére.

- Az Eb vége után kaptunk két hét pihenőt, egyből amint véget ért a verseny Rómában - kezdte Zurai Rajmund. - Amint ez letelt onnantól kezdetét vette egy négy hetes edzőtábori felkészülés Budapesten. Az első héten sajnos lebetegedtem, akkor nem tudtam edzeni, viszont miután meggyógyultam már edzésbe tudtam állni. A múlt hét alapján kicsit hullámzó volt a formám, voltak jobb és rosszabb napjaim is, de az indulásig hátralévő 4-5 edzésen megpróbáljuk még minél jobbra javítani ezt, és rendezni a súlyom.

 

A kontinensviadalról a legjobb 8-10 versenyző lesz ott Szófiában, akikhez még iráni, egyiptomi, kirgiz, kazah és indiai birkózók is csatlakoznak, így kialakítva az igazán erősnek ígérkező 25 fős mezőnyt. Zurai Rajmund másodévesként léphet majd szőnyegre a három korosztályt magába foglaló U20-as mezőnyben, ahol nagy szerepe lehet a sorsolásnak.  

- A lehetséges helyezések és így a célkitűzések is nagyon sokban függnek a sorsolástól. Ha jó sorolást kapok, el lehet jutni akár az ötödik-harmadik helyig is, de van olyan sorsolás is, ami nem olyan kedvező, azzal könnyen ki is lehet esni. Egyelőre az első nyolcat céloznám meg, de természetesen minél előrébb szeretnék végezni, és akár egy ötödik hely is lehetséges ismét.

A DVTK válogatott birkózója pár versenyzőt szeretne elkerülni a vb kezdeti időszakában, ám az Eb bronzmeccsének visszavágójának kifejezetten örülne.

- Az Európa-bajnokság után a moldáv és a grúz fiút szeretném elkerülni, de a török ellenfelemmel egy visszavágónak örülnék. A többi országból, akik nem voltak az Eb-n, annyira nem ismerem az indulókat, kivéve az iráni srácot, vele sem szeretnék egy ágra kerülni.

Zurai Rajmund szerdán utazik Szófiába a magyar válogatottal, majd egy csütörtöki edzést követően pénteken lép először szőnyegre, és ha minden jól alakul, akkor szombaton is szurkolhatunk neki.

A világbajnokságról a Nemzetközi Birkózó Szövetség honlapja ad élő közvetítést, szőnyegekre bontva.

 

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább. 

További cikkek