AZ UTOLSÓ TFSE-CSATA PÁRHARC KÖVETKEZIK

A női kosárlabda NBI-ben a Ludovika-FCSM Csata a TFSE-MTK ellen harcolnak a 7. helyért.
AZ UTOLSÓ TFSE-CSATA PÁRHARC KÖVETKEZIK csatabasketball.hu
KÉT, A RÁJÁTSZÁSBAN MÉG NYERETLEN CSAPAT TALÁLKOZIK EGYMÁSSAL PÉNTEK ESTE, HOGY MEGMÉRKŐZZÖN A HETEDIK HELYÉRT FOLYÓ PÁRHARCBAN. A KÉT GYŐZELEMIG TARTÓ PÁRBAJ KORÁNTSEM TÉT NÉLKÜLI, ÍGY ÉRDEMES LESZ MÉG KÉT, ESETLEG HÁROM MECCSRE HORVÁTH BETTIÉKKEL TARTANI.

Egyértelmű, hogy eddig nem úgy alakult az idei rájátszás, ahogy azt eltervezték a csatánál. Két héttel a PEAC otthoni bravúros legyőzése után azért többet vártak a negyeddöntőtől, mint ahogy alakult, aztán a Vasas elleni mérkőzések után is szomorúan és csalódottan jöhettek le a pályáról. Egyszer a védekezés, egyszer pedig a támadás nem klappolt, így most már biztosan a tavalyinál hátrébb fejezik be a bajnokságot.

A TFSE-MTK teljesen más utat járt be. Magyar Bianka együttese a legeslegutolsó pillanatban, a 22. forduló utolsó perceiben váltotta meg a helyét a legjobb nyolc között, ahol először Európa legjobb csapatával, a Sopron Baskettel, aztán a szintén jóval erősebb kerettel rendelkező Győrrel játszott. Ezen a négy mérkőzésen azért jócskán borulnia kellett volna a papírformának fővárosi győzelemhez, így elmondható, hogy a kék-fehérek lényegében eddig erre a párharcra készülhettek, most játszanak először tudásban hozzájuk közel álló ellenféllel.

A párharc csak első látásra tét nélküli. A hetedik és a nyolcadik pozíció között nincs túl sok különbség, de az utóbbi években nem egyszer fordult elő, hogy innen töltötték fel a nemzetközi kupás kvótákat. Például a PEAC is 2021-ben a hetedik helyen végzett – fél évvel később pedig továbbjutott az Európa Kupa csoportköréből. Ráadásul az orosz klubok kizárásával kialakult helyzet is bizonytalan, nem lehet még tudni túl sokat a jövő évi nemzetközi kupákról. Éppen ezért lenne fontos, hogy megtalálják a motivációt és a formát erre a két vagy három mérkőzésre és behúzzák a párharcot.

A rájátszás eddigi mérkőzéseihez hasonlóan most is ingyenes belépéssel várják szurkolóikat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói ezúttal is hozzák magukkal a Törzsszurkolói Kártyát az újabb pecsét begyűjtéséhez.

LUDOVIKA-FCSM CSATA – TFSE-MTK

A párharc állása: 0-0

Ludovika Aréna, péntek 18:30

Kapunyitás: 17:30

A belépés ingyenes!

TV: MindigTV Go Sport

A párharc menetrendje:

  1. mérkőzés: Ludovika Aréna, 2022.04.15. (péntek) 18:30
  2. mérkőzés: MTK Vívó- és kosárterem, 2022.04.20. (szerda) 19:00
  3. mérkőzés: Ludovika Aréna, 2022.04.23. (szombat) 18:30 – ha szükséges
További cikkek