Tibor
forrás: fradi.hu

BAJNOKCSAPAT ÜNNEPLÉS A PÁLYÁN

Mindenki pályára léphet a Ferencváros otthonában. Éremátadás az Aréna történetében először a gyepen.
BAJNOKCSAPAT ÜNNEPLÉS A PÁLYÁN fotó: fradi.hu

A Ferencvárosi szurkolók aktív részvételével különleges bajnokavató ünnepségre készülünk május 7-én a Groupama Arénában. Az éremátadó különlegessége, hogy mindenki pályára léphet a szombat esti bajnoki után.

Immáron 33-szoros magyar bajnok Ferencvárosi férfi labdarúgócsapata május 7-én szombaton 19.15-ös kezdéssel az MTK együttesét fogadja a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Csapatuk különleges napra készül, hiszen a lefújást követően rögtön kezdetét veszi a története 33. magyar bajnoki címét nemrég elhódító Ferencváros bajnokavató és díjátadó ünnepsége – méghozzá szurkolóik aktív részvételével.

Ezúttal ugyanis a Groupama Aréna történetében először a szurkolók is ott lehetnek a pályán az éremátadás közben.

Hasonlóra utoljára 9 éve Győrben volt példa, a Fradi-pályán pedig legutóbb 19 éve, még az Albert Stadionban lehettek ott a drukkerek a gyepen a díjátadó ünnepség közben.

A szurkolók pályára lépéséhez rendelkezésre áll megfelelő idő, így az ünnepség addig nem kezdődik el, amíg nem foglalja el mindenki a helyét. Íme, a fontos részletek.

Extrák a lefújás után

A különleges, szurkolóikkal közös bajnokavatáson túl egyéb extrákkal is készülnek a nagy napra:

Az ünnepség idejére lekapcsoljuk a teljes stadionvilágítást, és nagy erejű reflektorokkal világítjuk meg a játékos kijárótól néhány méterre felállított 4x10 méteres színpadot, tartunk egy fény show-t.

A kupa átadását követően az ismert dj. és producer Lotfi Begi, valamint sztárvendége, Dér Heni közös produkciójának premierjét tartjuk.

Konfetti-ágyúzás is lesz, de nem csak a bajnoki serleg felemelésekor a játékosokra, hanem a szurkolókra is szórjuk az arany konfettit.

A szurkolók pályára lépéséhez rendelkezésre áll megfelelő idő, így az ünnepség addig nem kezdődik el, amíg nem foglalja el mindenki a helyét.

A LEFÚJÁS UTÁNI ÜNNEPSÉG TERVEZETT PROGRAMJA

Az Örökrangadó május 7-én, szombaton 19.15 órakor kezdődik, s előreláthatóan 21 óra magasságában ér véget. A mérkőzés lefújásának pillanatában a Ferencváros játékosai azonnal távoznak a pályáról. Felhívják szurkolóik figyelmét, hogy ezúttal a szokásos tiszteletkör elmarad, de okkal marad el. A bajnokcsapat játékosai ugyanis ezúttal a Groupama Aréna főbejáratánál található Albert Flórián-szobornál teszik tiszteletüket, ahol immár hagyományos módon – a bajnoki címet követően - felkötik a magyar futball egyetlen Aranylabdása szobrának nyakába a bajnoki sálat.

A sálkötési ceremónia eközben a stadion óriás kivetítőin élőben nyomon követhető lesz. A sál felkötése után a játékosok visszatérnek a pályára, ahol következik a várva-várt bajnokavató és díjátadó ceremónia a pályán időközben felállított színpadon. Az ismert dj és producer, Lotfi Begi és vendégének fellépése zárja a műsort.

Nagyon fontos, hogy a sálkötéskor a szurkolóknak az Albert szobor nem közelíthető meg, sem az Üllői út, sem az Albert Flórián út felől, sőt, a főépületből sem. Miközben a csapat felköti a sálat, elkezdődhet a szurkolók pályára lépése szigorú menetrend szerint, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

Így juthatnak be és le szurkolóink az ünnepség idejére a Groupama Aréna gyepére.
 
INFORMÁCIÓK A PÁLYÁRA JUTÁSRÓL A B-KÖZÉPBEN SZURKOLÓK RÉSZÉRE

A B1, B2, B3 és C1 szektorokban szurkoló Tábor tagjai már a lefújás pillanatában el tudnak indulni az erre kijelölt útvonalon. Fontos, hogy az említett szektorokból senki sem léphet pályára a menekülő kapukon vagy a korlátokon át. Mindenki menjen le a lelátó alá, mert a kijelölt egyetlen bejutási útvonal a B szektorok alatti kerengőn át a B1 szektornál lévő menekítő kapuhoz vezet, majd onnan kijelölt irányban, kordonok között  az Északi Maratoni kapun keresztül a pálya sarkáig vezet. Az Északi Maratoni kapu az, amelyik a sas szoborhoz esik közelebb.

Megkérjük a Tábor tagjait, hogy itt várakozzanak addig, ameddig a biztonsági személyzet nem ad engedélyt a pályára lépésre. Ez várhatóan néhány percig tart majd, ameddig a pályát előkészítik az ünneplésre.

INFORMÁCIÓK A PÁLYÁRA LÉPÉSRŐL AZ OLDALLELÁTÓN SZURKOLÓK RÉSZÉRE

A C és D oldali lelátók (tehát a C2, C3, C4, C5, C6, D1, D2, D3, D4 szektorok) alsó sorainak szurkolói a pálya felé eső menekítő kapukon keresztül léphetnek majd a stadion gyepére. Ebben a biztonsági szolgálat munkatársai segítenek, kérjük, minden utasítást, kérést pontosan tartsanak be saját biztonságuk érdekében!

Ezen lelátók feljáratánál, illetve onnantól felfelé helyet foglaló  szurkolóink számára fontos információ, hogy a szektorok aljánál kialakuló torlódás elkerülése érdekében a szektorok alatti kerengőn körbehaladva is be tudnak jutni a pályára, mert a C1 és C2 lelátó közti elválasztó – a kerengőn - kaput a lefújást követően a biztonsági személyzet kinyitja, így az oldallelátó felsőbb soraiban helyet foglaló szurkolók a karéj alatt elsétálva csatlakozhatnak a Tábor az Északi Maratoni kapunál már a belépésre várakozó tagjaihoz.

Felhívjuk a C és D szektorokban helyet foglaló szurkolók figyelmét, hogy akik a menekülő kapuk felé szeretnének a pályára belépni, igyekezzenek elkerülni a torlódást, semmiképpen se nyomják a lépcsőkön lefelé egymást és a szurkolótársakat! Az ünnepség megkezdése előtt bőven lesz idő a pályára érkezésre, nincs szükség sietségre! A biztonsági szolgálat tagjai folyamatosan fogják pályára engedni a szurkolókat, kérjük, legyenek türelemmel és figyeljenek nagyon egymásra.

A pályára lépéshez munkatársaink el fogják bontani a pályát övező úgynevezett periméter, vagyis a reklámokat sugárzó ledfalak több elemét is a szögletzászló körül. Itt lehet majd belépni a pályára. Kérjük ügyeljenek saját testi épségükre és persze a ledfalakra is. A két kaput munkatársaink el fogják távolítani az ünnepség idejére a pályáról.

INFORMÁCIÓK A PÁLYÁRA LÉPÉSRŐL A FŐÉPÜLET OLDALÁN SZURKOLÓK RÉSZÉRE

Felhívjuk a főépületben (VVK és Telekom szektorban, MVM Gold szektorban, 1899 Telekom Lounge-ban és a Sky Boxokban) helyet foglaló szurkolók figyelmét, hogy aki a lefújást követően a pályán szeretne csatlakozni az ünnepléshez, ezt kizárólag úgy tudja megtenni, ha a főbejáraton keresztül elhagyja az épületet, majd az Északi Maratoni kapun keresztül követi a pályára elsőként bevonuló B-Közép útvonalát.

Nagyon fontos, hogy a mérkőzést követő sálkötési ceremónia idején a liftek átmenetileg nem működnek majd, a főépület főbejáratot erre a pár percre lezárjuk. Aki ez alatt az idő alatt távozni szeretne a stadionból, az csak a lépcsőkön teheti ezt meg, de csak a mélygarázson keresztül.

A főbejárat a sálkötési ceremónia végeztével kerül ismét megnyitásra, a pályára lépni kívánó VIP szurkolók ekkortól tudnak az Északi Maratoni kapunál várakozó Táborhoz csatlakozva a pályára bejutni.

LEGYENEK TÜRELEMMEL, EGYÜTT KEZDJÜK A PÁLYÁN AZ ÜNNEPLÉST

FTC – MTK
OTP Bank Liga, 32. forduló
2022. május 7. szombat 19.15

További cikkek