Tibor

BEMUTATKOZIK MINDEN IDŐK LEGIDŐSEBB NŐI VERSENYZŐJE

Kelly Ruddick 49 évesen először szerepel majd az atlétikai világbajnokságon.
BEMUTATKOZIK MINDEN IDŐK LEGIDŐSEBB NŐI VERSENYZŐJE

Az ausztrál Kelly Ruddick 49 évesen minden idők legidősebb női versenyzője lesz az atlétikai világbajnokságon.

Az Athletics Australia a 35 km-es gyaloglóversenyt választotta ki az e hónapban az oregoni Eugene-ben megrendezésre kerülő világbajnokságra.

Ruddicknak ez lesz a bemutatkozása a világbajnokságon, miután 2015-ben egy fülgyulladás miatt kimaradt.

"Ez most sokkal többet jelent neki, mint másoknak, ebben biztos vagyok" - mondta édesapja, Kevin a Couriernek. Minden alkalommal, amikor esélyt kapott, valami rosszul sült el. Azt hitte, hogy mindennek vége. Hihetetlen teljesítmény, hogy ennyi évvel később újra itt van.

A spanyol Jesus Angel Garcia gyalogló versenyző a legidősebb ember, aki valaha is indult a világbajnokságon. 2019-ben, szintén 49 évesen, a 13. versenyén indult Dohában.

A portugál Joao Vieira a legidősebb sportoló, aki érmet nyert a világbajnokságok történetében, amikor 2019-ben 43 évesen ezüstérmet szerzett a versenygyaloglásban.

Az Athletics Australia a legfiatalabb atlétát is megnevezte az idei világbajnokságra, a 17 éves Claudia Hollingsworth 800 méteren indul.

Eközben az atlétikai világszervezet további 18 orosz atlétának engedélyezte, hogy semlegesként induljon, miután teljesítették a doppingkövetelményeket.

Ők azonban nem indulhatnak a világbajnokságon vagy a Gyémánt Liga-versenyeken, amíg az orosz atlétákra vonatkozó tilalom érvényben marad az ország ukrajnai invázióját követően.

További cikkek