Vivi
forrás: fradi.hu

BESZTERCÉN SZEREPEL A NŐI KÉZILABDACSAPAT

Nemzetközi tornán vesz részt a hétvégén a szeptemberi rajtra készülő együttes.
BESZTERCÉN SZEREPEL A NŐI KÉZILABDACSAPAT fotó: fradi.hu

Fradi.hu: 


Egyre közeledik a szezonrajt női kézilabdacsapatunk számára – szeptember 2-án a bajnokságban, 10-én pedig a Bajnokok Ligájában kerül sor az első fordulóra a 2022/2023-as idényben. Van azonban a nyitányig még két hét és – a tervek szerint – három edzőmérkőzés, ráadásul a nyári időszak legérdekesebb hétvégéjéhez épp most értünk el. Szucsánszki Zitáék ugyanis Besztercén szerepelnek nemzetközi tornán, ahol pénteken a tavalyi román bronzérmes Ramnicu Valcea, vasárnap pedig az elődöntők eredménye alapján a Bistrita vagy a Metz Handball lesz az ellenfél.

Az esemény eredetileg a komoly terveket szövögető Bistrita új sportcsarnokának az avatója lett volna, ám a mérkőzéseket végül a régi csarnokban rendezik. A szurkolók és érdeklődők legnagyobb bánatára, tehetjük hozzá, ugyanis a hírek szerint mintegy ötezer igény érkezett a jegyekre, miközben csak ezren lehetnek majd a helyszínen, igaz, az új csarnok befogadóképessége is „csupán” kétezer-ötszáz fő.

Akik ott lehetnek, azok viszont komoly csatákat láthatnak majd, hiszen a román bajnokság már a jövő hét végén elindul, a főpróbán pedig alighanem megpróbál meglepetést okozni mindkét hazai csapat. Mert hiába tűnik kellemetlen ellenfélnek a Valcea (és a Bistrita), azért meglepetés lenne, ha nem Metz-Fradi döntőt rendeznének vasárnap, és ez még akkor is igaz, ha kisebb sérülés, illetve betegség miatt Szöllősi-Zácsik Szandra és Klujber Katrin ezúttal nem utazhatott a társakkal. Ott lehet már ugyanakkor a ifjúsági világbajnokságról hazatért Sass Kincső és Kármán Luca.

További cikkek