Tibor
forrás: fradi.hu

BL-BRONZÉRMES AZ FTC VÍZILABDACSAPATA

Varga Zsolt csapata 14-12-re legyőzte a Bresciát a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén.
BL-BRONZÉRMES AZ FTC VÍZILABDACSAPATA fotó: fradi.hu

A LEN Bajnokok Ligája pénteki elődöntőjében ugyan három góllal alul maradt az FTC a címvédő Pro Reccóval szemben, a meccs utáni csalódottságon hamar túl kellett lendülnie játékosaiknak, hiszen szombaton még várt rájuk egy nagyon fontos feladat, a bronzcsata az olasz Brescia ellen.

I. negyed

Rögtön ötmétereshez jutott a fradi, amit Vámos Márton értékesített is, ám Boris Vapenski emberelőnyből egyenlített. Nem sokkal később egy végletekig kijátszott akció végén megint Vámos volt eredményes, majd Fekete Gergő is betalált. (1-3) Továbbra is remekül sültek a kezek, Daniil Merkulov növelte a magyar előnyt. Videóbírózás után született meg a Brescia második találata, de Luca Damonte gondoskodott róla, hogy háromgólos maradjon a különbség. (2-5) 

II. negyed

Hamar megszületett a harmadik Brescia-gól, majd Varga Dénes lövése a kapufán csattant. Ezt követően Vogel Somának kellett óriásit védenie, ám a következő támadásnál már ő sem tudott segíteni, gyorsan felzárkóztak az olaszok. (4-5) Varga a lehető legjobbkor szerezte meg 28. BL-gólját. Sajnos Dorde Lazic is szép találatot jegyzett, ahogyan Vicenzo Dolce is, egyenlített az ellenfél. (6-6) A nagyszünet előtt Vigvári Vendel újra vezetéshez juttatta az FTC-t.

III. negyed

Egy gyors időkérés után ugyan Vigvári rövid időre kétgólosra növelte az FTC előnyt, de Dolce bombájára nem volt ellenszer. (7-8) A következő akciónkból Damonte talált a kapuba, de a Bresciát nem tudták leszakítani. Egy gyors akció végén Jansik Szilárd is feliratkozott a gólszerzők közé. (8-10) Szépen járatta a labdát a Brescia, de a figura végén Vogel Sománál kötött ki a labda, mehettek a közte háromért és Fekete centerből be is tuszkolta a labdát a hálóba, hátul pedig hol a fradi védekezett jól, hol pedig a Brescia játékosai voltak pontatlanok, így előnyből várhatták a záró negyedet.

IV. negyed

Lazic-góllal kezdődött az utolsó felvonás, majd Cristian Presciutti megpattanó lövése is bement, de Jansik a legjobbkor meglőtte a 12. Fradi-gólt, megint kettővel mentek. (10-12) Dolce erősen vitatható szituáció végén talált be Vogel kapujába, a bírók nyolc másodpercig nem engedték be a kiállítás letelte után a szankcionált Fradi-játékost. Azonban Feketét ez sem zavarta meg, aki harmadik találatát jegyezte, majd Nemanja Ubovic egy szép támadás után megszerezte első gólját a meccsen egy perccel a találkozó vége előtt. (11-14) A Brescia kapott még egy ötméterest, amit értékesített is, de ez csak a szépítésre volt jó, a Varga Zsolt csapata 14-12-re megnyerte a Bajnokok Ligája bronzmérkőzését, és ezzel az FTC-Telekom Waterpolo zsinórban harmadszor is éremmel zárta a BL-t. A 2019-es győzelem és a tavalyi ezüst után idén bronzérmesek lettek.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, Final8

Bronzmeccs
Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 12-14 (2-5, 4-2, 2-4, 4-3)
Az FTC gólszerzői: Fekete 3, Vámos 2, Vigvári 2, Damonte 2, Jansik 2, Varga, Merkulov, Ubovic 1-1

További cikkek