Tibor
forrás: hunvolley.hu

BOA SZABOLCS AZ EXTRALIGÁBAN BIZONYíTHAT

A fiú U21-es országos bajnokság legjobb játékosa és ösztöndíjprogram nyertese. Bemutatkozhat a felnőttek között is.
BOA SZABOLCS AZ EXTRALIGÁBAN BIZONYíTHAT fotó: hunvolley.hu

A fiú U21-es országos bajnokság legjobb játékosának, azaz MVP-jének a MÁV Előre röplabdázóját, Boa Szabolcsot választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. A sorozat negyedik részében őt mutatják be.

„Az általános iskola 3. osztályában kezdtem el a röpit Tatabányán, a Dág színeiben, eredetileg csak azért, hogy sportoljak valamit – mondta el honlapunknak a játékos –, de elég gyorsan megszerettem a sportágat. Hat évvel később Szolnokra igazoltam a további fejlődésem érdekébe, akkor bekerültem a korosztályos válogatottba is, aminek azután végig a tagja voltam. A 2020–2021-es szezonban Dunaújvárosba igazoltam és ott kezdtem az egyetemet is, de a tavalyi idényre egy jobb ajánlat miatt eljöttem Székesfehérvárra, ahol most is játszom. Ez alatt az idő alatt nagyon sok utánpótlástornán vettem részt és értem el az éppen aktuális csapatommal érmes helyezést és néha a tornák végén különdíjakat is. A legjobb emlékek talán a tavalyi és a mostani junior aranyhoz fűznek.”

Szabolcs tagja volt az NB I-et megnyerő, így az Extraligába való feljutást kiharcoló MÁV Előre felnőtt keretének is.

„A következő szezonban egyértelműen a helytállás, fejlődés és tapasztalatszerzés a célom az Extraligában. Most, hogy már kiöregedtem az utánpótlás-korosztályokból, csak erre kell koncentrálnom.”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Nagyon örültem az ösztöndíjnak, mondhatni a legjobbkor lettem MVP, mert az előző szezonokban ez a program még nem létezett. Nem emelnék ki semmit közülük, a díj összeségében egy kompakt jó csomag ahogy van és nagyon hasznos dolgokat tartalmaz, ami segíthet az edzésmunka javításában. Remélem jövőre más is meg tudja nyerni.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.

További cikkek