Tibor

CANELO GOLOVKIN ELLEN LÉP SZORíTÓBA

Canelo Alvarez úgy döntött, hogy Bivol helyett Gennagyij Golovkin ellen boxol szeptemberben.
CANELO GOLOVKIN ELLEN LÉP SZORíTÓBA

Rolando "Rolly" Romero nem lepődött meg, amikor megtudta, hogy Canelo Alvarez úgy döntött, hogy legközelebb szeptember 17-én a 40 éves Gennagyij Golovkin ellen lép szorítóba, ahelyett, hogy Dmitrij Bivol ellen vívná a visszavágót, miután egyoldalúan kikapott tőle.

Rolly a tőle megszokott tárgyilagos stílusban rámutat, hogy Canelot május 7-én elverte a WBA veretlen világbajnok Bivol, de ettől függetlenül úgy érzi, hogy a mexikói sztár egy nagyszerű bunyós.
Sajnos a valóság az, hogy a Bivol elleni vereséggel örökre szertefoszlott az a mítosz, miszerint Canelo egy legyőzhetetlen bunyós, aki képes átsiklani az ellenfeleken, függetlenül attól, hogy milyen súlycsoportban bokszolnak.

Olyan totális dominancia volt ez Bivol részéről, hogy lehetetlen lesz Canelóra valaha is ugyanabban a fényben tekinteni.

"Canelo nem akar Bivol ellen bokszolni, ennyi" - mondta Rolly Romero arra reagálva, hogy megtudták, Canelo Alvarez a 40 éves Gennagyij Golovkin ellen akar bokszolni a Dmitry Bivol elleni visszavágó helyett.

A népszerűségét tovább rontotta, hogy Canelo úgy döntött, hogy a Bivol elleni visszavágót jövőre, 2023 májusára halasztja, és helyette a kijátszott 40 éves Golovkinnal bokszol szeptemberben.

" Ha te vagy a "boksz arca", akkor meg kell próbálnod visszavágni, ha úgy veszítesz, ahogy Canelo tette Bivol ellen. Az, hogy úgy döntött, hogy nem küzd meg Bivollal egy azonnali visszavágón, sok bokszrajongó számára azt sugallja, hogy fél és mentálisan legyőzték." - mondta Romero.

Golovkin mindent, amit Bivoltól látott, arra fog felhasználni, hogy szeptember 17-én megpróbálja legyőzni Canelót.

" Canelo még mindig egy óriási bunyós, de Bivol megverte. Azt mutatta a meccs, hogy azt hittem, Canelo fog nyerni.
Fogadok, hogy ebben a teremben mindenki azt hitte, hogy Ő fog nyerni. Ez az idei év eddigi legnagyobb meglepetése " - mondta Rolly.

További cikkek