Tibor

CSEH BAJNOK A HODONÍN

Csehországban a SKST Stavoimpex Hodonín asztalitenisz csapata nyerte a női bajnokságot.
CSEH BAJNOK A HODONÍN

Egy év szünet után az SKST PLUS Hodonín ismét bajnoki címet ünnepel a cseh női élvonalban. A tavalyi döntőt elveszítették a Břeclav ellen. Ezúttal a TT Moravský Krumlovot győzték le kétszer, 5:1-re otthon és 5:4-re idegenben.

Az első mérkőzésen domináltak, Natalia PARTYKA és Karin GROFOVÁ két-két pontjával, valamint Markéta ŠEVČÍKOVÁ egy-egy pontjával. A visszavágó sokkal kiegyenlítettebb volt, és a közönség látványos drámát láthatott.

A hazaiak edzője, Jindřich BÍLA a japán Mitsuki YOSHIDA személyében egy ászt használt ki a tarsolyában, ami miatt Jekatěrina CHERNAVSKAYA a kispadon maradt. A tapasztalt japán élt a lehetőséggel, és első mérkőzését megnyerte az ellenfél első számú játékosa, Natalia PARTYKA ellen. Ugyanez történt azonban a másik asztalnál is. A hazai első számú Bernadette BÁLINT kikapott Karin GROFOVÁ-tól. A mérkőzés döntetlenre állt.

Ezután nagy dráma bontakozott ki Nikita PETROVOVÁ és egy védő Markéta ŠEVČÍKOVÁ között. Petrovová nagyon türelmesen játszott, olyannyira, hogy a második szettben elérte az időkérést. És végül 1:3 arányban veszített, a bíró pedig a cseréket számolta. De BÁLINT Bernadett és YOSHIDA Mitsuki győzelmei életben tartották a Moravský Krumlovot.

A hazaiak edzője 4:4-nél stratégiai húzással jelentkezett. Jekatěrina Chernavskaya-t küldte a döntő játszmára Karin Grofová ellen. A Hodonín játékosa nagyon remélte, hogy a tavalyi diadal után ismét felemelheti a trófeát a Břeclav színeiben. És ez sikerült is neki. A címvédő pont után edzője karjaiba ugrott.

"Nagyon nehéz volt, de minden labdáért megküzdöttem. Hihetetlenül boldog vagyok. Még négy hónap sem telt el azóta, hogy életet adtam a kisfiamnak, és most ismét a bajnoki címet ünnepelhetem. El sem hiszem" - nyilatkozta a játékos.

A bronzérmet az SKST Havířov szerezte meg.

1. mérkőzés: SKST PLUS Hodonín A - TT Moravský Krumlov 5:1

Markéta ŠEVČÍKOVÁ - BÁLINT Bernadett 1:3 (7,-8,-7,-7,-12), Natalia PARTYKA - Jekatěrina CHERNAVSKAYA 3:0 (8,2,9), Karin GROFOVÁ - Nikita PETROVOVÁ 3: 0 (5,7,14), Natalia PARTYKA - BÁLINT Bernadett 3:1 (7,-4,7,4), Markéta ŠEVČÍKOVÁ - Nikita PETROVOVÁ 3:0 (4,3,8), Karin GROFOVÁ - Jekatěrina CHERNAVSKAYA 3:2 (10,7,-10,-4,w. o.).

2. mérkőzés: TT Moravský Krumlov - SKST PLUS Hodonín A 4:5

Mitsuki YOSHIDA - Natalia PARTYKA 3:1 (12,-9,9,9,7), BÁLINT Bernadett - Karin GROFOVÁ 2:3 (11,-11,7,-7,-4), Nikita PETROVOVÁ - Markéta ŠEVČÍKOVÁ 1: 3 (9,-7,-4,-9), BÁLINT Bernadett - PARTYKA Natalia 3:0 (5,7,16), YOSHIDA Mitsuki - ŠEVČÍKOVÁ Markéta 3: 0 (15,16,9), Nikita PETROVOVÁ - Karin GROFOVÁ 1:3 (7,-8,-6,-5), BÁLINT Bernadett - Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (8,4,8), Nikita PETROVOVÁ - Natalia PARTYKA 0:3 (-5,-7,-8), Jekatěrina CHERNAVSKAYA - Karin GROFOVÁ 1:3 (-2,7,-7,-7,-11).

További cikkek