Tibor

DAN CATES TÖRTÉNELMET ÍRT

A brazil játékosnak ez volt a hatodik WSOP-döntője.
DAN CATES TÖRTÉNELMET ÍRT

Nyolc perccel napfelkelte után Macho Man Dan végűl győzött. Miután bejelentette, hogy "gyakorlatilag már megnyerte" az 50.000 dolláros Poker Players Championshipet az utolsó előtti játéknap előtt, Dan "Jungleman" Cates tettekkel is alátámasztotta szavait, és megszerezte második WSOP-karkötőjét, valamint 1 449 103 dollár pénzdíjat, miután heads-upban legyőzte a brazil Yuri Dzivielevskit.

Dzivielevski négy év alatt a harmadik WSOP-karkötőjét szerette volna megnyerni, és erre egy maratoni heads-up csatában volt esélye a lármás brazil közönség előtt. Azonban nem jutott tovább, és be kellett érnie a második hellyel.

A végső játékkörben a folyamatosan emelkedő vakok és limitek segítségével, a két játékos majdnem olyan gyakran cserélt potokat, mint amilyen gyakran cseréltek zsetonelőnyt. Cates duplája volt az első all-in több órája, miután Dzivielevski ismét centikre volt Cates-től a kieséstől.

Aztán a limitek egyszerűen túl soknak bizonyultak. Dzivielevski egy leosztás után rövidre zárkózott, és annak ellenére, hogy Cates több No-Limit Hold'em duplázással próbált életben maradni, végül nem sokkal reggel 6 óra előtt sikerült megszereznie a győzelmet.

Dzivielevski kétszeres WSOP-karkötő-győztes. A brazil Dan Catesnek pedig ez volt a hatodik WSOP-döntője, és az ötödik két év alatt, mióta a WSOP visszatért a koronavírus okozta szünetről.

További cikkek