Tibor

DAVID QUINN LEHET A CÁPÁK VEZETŐEDZŐJE

A San Jose Sharks jégkorongcsapata a hírek szerint David Quinnt választotta a csapat következő vezetőedzőjének.
DAVID QUINN LEHET A CÁPÁK VEZETŐEDZŐJE

Nagyjából egy hónappal az új GM megtalálása után a San Jose Sharks férfi jégkorongcsapata meghozta a vezetőedzői döntést.

A Sportsnet Elliotte Friedman csütörtök esti beszámolója szerint, amelyről a San Jose Hockey Now munkatársa, Sheng Peng is beszámolt, a Sharks állítólag a New York Rangers korábbi kispadját vezető David Quinnt szemelte ki a klub új vezetőedzőjének, aki Bob Boughner helyét veszi át, miután júniusban felmentették a feladatai alól. 

A Pittsburgh-i Mike Vellucci és a torontói Spencer Carbery állítólag döntős volt a posztra. 

Quinn New Yorkban töltött időszaka az egyetlen NHL-tapasztalatba való belekóstolása, a Rhode Island-i születésű játékos 2018-ban csatlakozott a Rangershez, miután sikeresen dolgozott a Boston University férfi jégkorongcsapatának vezetőedzőjeként. 

A Rangersnél töltött három szezon egy részében Quinn 96-87-25-ös mérleget gyűjtött 208 mérkőzésen, két szezonban lemaradt a rájátszásról, és a 2020-as NHL-utánpótlás-bajnokság selejtezőkörében kikapott. 

A 2021 novemberében történt kirúgása óta Quinn egyetlen visszatérése az edzői pályára az volt, amikor a 2021-es pekingi téli olimpián az USA csapatát vezette, miután az NHL a COVID-19 miatt visszamondta a részvételt, és a negyeddöntőben kikapott Szlovákiától. 

Most egy olyan Sharks-játékoskeretet örökölhet, amely egyértelműen az újjáépítés szélén áll, és Quinnnek nem lesz könnyű dolga, amikor megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni második esélyéből az NHL kispadja mögött. A klubot övező elvárások valószínűleg adnak neki némi mozgásteret, mivel kevesen jósolják, hogy a Sharks versenyképes lesz a következő néhány szezonban. De amikor ez megváltozik, Quinnnek be kell bizonyítania, hogy képes a csapatot a rájátszásba és azon túlra is vezetni. 

További cikkek