Tibor

DOMINIC THIEM ÚJRA NYERT

Az osztrák 4-2-es összesítéssel vág neki a Federico Delbonis elleni 16. fordulóbeli mérkőzésnek Gstaadban.
DOMINIC THIEM ÚJRA NYERT

Dominic Thiem most, hogy kezd győzelmeket aratni, sokkal élvezetesebbnek találja a turnéra való visszatérését.

A 28 éves osztrák 0-7-es mérleggel kezdte a 2022-es évet, amikor márciusban a Marbella Challengeren kezdte a visszatérését, de azóta 4-2-re áll, beleértve egy első körös győzelmet is, amivel a héten Gstaadban kezdte a szereplését. A Hugo Gaston elleni 1-6, 6-1, 7-6 (7) győzelemhez egy meccslabdamenet is tartozott.

Thiemnek háromszor is el kellett halasztania a visszatérését, mióta a 2021-es mallorcai ATP-versenyen megsérült, és hónapokig nem léphetett pályára. A 2020-as US Open-bajnok elismerte, hogy nehéz volt motivációt találnia a nyeretlenségi szériája alatt.

Ahogyan játszottam, úgy éreztem, hogy nem voltam elég a srácok szintjéhez. Azzal a tudattal mentem bele azokba a meccsekbe, hogy még csak nem is vagyok képes nyerni, szóval ez nagyon nehéz volt. - nyilatkozta a játékos.

A French Openen elszenvedett első fordulós vereség után újraértékelésre került sor - de végül fordulat következett be.

Leültem a csapattal, és azt mondtam, hogy szükségem van egy újabb edzésblokkra, hogy visszatérjek az alapokhoz, és elérjem a régi szintemet - mondta. Most már kezd újra szebb lenni. Tavasszal nem volt ilyen szép. Most egy kicsit úgy érzem magam, mint a pályafutásom elején, amikor minden győzelem valami nagyon különleges volt. Bastadban negyeddöntőbe jutottam egy ATP 250-es tornán, és ez hatalmas érzés. Sokkal nagyobb öröm néhány meccset megnyerni, lendületet és önbizalmat gyűjteni, és pontosan ezt fogom továbbvinni - mondta Thiem.

Ezt a pozitív energiát szeretné felhasználni arra, hogy elérje azt a célját, hogy a szezon utolsó eseményeire megtalálja a játékát.

 

További cikkek