Vivi
forrás: mlsz.hu

Döntetlennel indult az OTP Bank Liga második fordulója

A Vasas a Paksot fogadta az OTP Bank Liga második fordulójának első mérkőzésén.
Döntetlennel indult az OTP Bank Liga második fordulója fotó: mlsz.hu

A két, kizárólag magyar játékosokból álló csapat találkozóján a vendégek szerezték meg a vezetést, az angyalföldiek azonban még a szünet előtt fordítottak. A tolnaiak a második játékrész elején egyenlíteni tudtak, és az eredmény ezt követően nem változott.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)

Új Illovszky Stadion, 2429 néző, v.: Pillók
gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)
sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)

Vasas FC: Jova - Iyinbor, Baráth, Otigba - Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye - Holender, Radó (Feczesin, 69.)

Paksi FC: Rácz - Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. - Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker - Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) - Varga (Böde, 70.)

Az NB I második fordulójának első mérkőzésén a Paks a Vasas otthonában lépett pályára. A tolnaiak az előző fordulóban 2-0-ra verték a Fehérvárt, míg az angyalföldiek 0-0-s döntetlent játszottak Kecskeméten a feljutók rangadóján. Mindkét csapat csak és kizárólag magyar játékosokkal futott ki a gyepre, amire legutóbb az élvonal 2012/13-as idényében volt példa.

A találkozót a Vasas kezdte jobban, az első percben a hazaiak Holender révén meg is szerezték a vezetést, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt, mivel a Vasas friss igazolása kézzel ért a labdához. Nem sokkal később mégis a Paks talált be, Szabó Balázs gyönyörűen tekert a kapuba.

A piros-kékek azonban nem adták fel, folyamatosan támadásokat vezettek, aminek meg is lett az eredménye. A 37. percben Radó beadását Holender lőtte a kapuba, a szünet előtt pedig a vezetést is megszerezte a hazai csapat, hiszen a 45. percben éppen Holender készített elő Radó találatánál.

A félidőben a vendégek vezetőedzője, Waltner Róbert több helyen is változtatott, Haraszti becserélése például jó húzásnak bizonyult, a paksiak játékosa hamar egyenlített, igaz, Jova hibája is kellett a góljához.

A mérkőzés hátralévő részében mindkét együttes próbált kezdeményezően fellépni, az eredmény azonban nem változott, így igazságos döntetlen született.

További cikkek