Tibor

DUIJVENBODE HARMADIK BAJNOKI CÍMÉT SZEREZTE

A holland játékos a döntőben 8-0-ra verte Gabriel Clemens-t a játékosok bajnokságának 18. versenyén.
DUIJVENBODE HARMADIK BAJNOKI CÍMÉT SZEREZTE

Dirk van Duijvenbode bebiztosította pályafutása harmadik bajnoki címét, amikor a Players Championship 18. versenyén 8-0-ra legyőzte Gabriel Clemens-t a döntőben.

A holland a Viaplay Dutch Darts Masters döntőjébe jutást követően a 2022-es ProTour második sikerét aratta, amikor a Barnsley Metrodome-ban rendezett Players Championship négy versenyének első versenyén elnyerte a 12 000 fontos fődíjat.

Van Duijvenbode szenzációs formában volt az egész pénteki versenyen, hét győzelme közül ötben 100 feletti átlagot produkált, és a Clemens elleni kíméletlen győzelemmel pecsételte meg a címet.

A páros első találkozóján a holland Van Duijvenbode már az első pillanattól kezdve bizonyította dominanciáját, és mindössze 11 darts alatt megnyerte a döntő első szakaszát.

Ezután 3-0-ra vezetett, miközben Clemensnek még egy dartot sem engedett meg a duplázásra, mielőtt a német végül kihagyott egyet a negyedik legben, amikor Van Duijvenbode brékelt, és félúton volt a győzelem felé.

Egy gyönyörű 122-es finis - a döntő legmagasabbja - 6-0-s előnyhöz juttatta Van Duijvenbode-t, majd a hátralévő két leget is behúzta, és ezzel megpecsételte a lenyűgöző győzelmet.

Minden más interjúban azt mondtam volna, hogy nem, de most úgy gondolom, hogy képes vagyok [a World Matchplay megnyerésére]" - mondta. Úgy gondolom, hogy a PDC egy nagyszerű út ahhoz, hogy topjátékos legyek. Játszol az ilyen versenyeken, aztán elmész az európai turnékra a kamerák és a közönség előtt, és ott elkezdesz nyerni, és aztán ez egy kis lépés a nagy színpad felé. Régebben zavartak az ilyen dolgok, de a tapasztalat azt jelenti, hogy már hozzászoktam, és most már győztesként vagyok itt.

Van Duijvenbode címvédését a Connor Scutt elleni 6-1-es győzelemmel kezdte, majd Ritchie Edhouse és Chris Dobey ellen aratott szoros, 6-5-ös győzelmet - mindkét játékos kihagyta a dartsot a mérkőzésen.

Ezután kezdte el a legjobb dartsját játszani, és hatalmas, 107-es átlagot produkálva 6-4-re legyőzte a világbajnok Peter Wrightot, majd ezt követően 105-ös átlaggal 6-2-re verte Humphries-t a negyeddöntőben.

Ezt követően egy újabb tonnás átlag következett, amikor a legjobb négy között 7-4-re legyőzte Adrian Lewist, és a kétszeres világbajnok futása biztosította számára a biztonságot az üldözőktől a World Matchplay-kvalifikációért folytatott versenyben.

A döntőben Van Duijvenbode ugyanígy járt, mivel ismét 100 feletti átlagot produkált a Clemens elleni sziporkázó győzelmében.

 

 

További cikkek