Tibor
forrás: hunvolley.hu

EDZŐTÁBORBAN AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Januárra kell csúcsformába kerülnie az U18-as fiú röplabda válogatottnak.
EDZŐTÁBORBAN AZ U18-AS VÁLOGATOTT fotó: hunvolley.hu

Június 19-én megkezdte nyári edzőtáborát a fiú U18-as válogatott Weczera Csaba szövetségi edző irányításával.

A szakmai vezetés összetételében tavasszal változás történt, már akkor volt egy rövidebb összetartás, de a teljes kerettel most dolgozik először az új stáb. Az első hetek így elsősorban egymás megismeréséről, illetve a csapatkohézió kialakításáról szólnak.

„Egy nagyon hosszú út elején állunk. A 2023 telén rendezendő U20-as Eb-selejtezőre kell csapatot építenünk – nyilatkozta honlapunknak Weczera Csaba. – Ennek az útnak ez első hetében járunk, jelenleg egy bő kerettel dolgozunk melyben van egy magja a csapatnak és vannak játékosok, akiket forgatunk az összetartásokon. Az idei nyári edzőtáborok alkalmával szeretnénk az első lépéseket megugrani. Rögtön az első napon meghatároztuk a rövid, közép és hosszútávú céljainkat. A hét folyamán folyamatosan vázoltuk a csapatnak mit szeretnénk, ha játszana a válogatott védekezésben és támadásban. Ezeket kisebb részekre bontottuk és elkezdtük összerakni a saját játékunkat. Terveim szerint ez decemberig teljesen össze fog állni és januártól már tudunk finomhangolni, valamint minél több edzőmérkőzést játszani nemzeti válogatottakkal.”

A csapat nagyon motivált és szépen dolgozik, hogy elérjük a végső célunkat egy Európa bajnokságra való kijutást.

A fiú U18-as válogatott kerete: Béres Mátyás (DSE RA), Boldizsár Péter Andor (Kecskeméti Junior Sport), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Csók Levente Péter (Szolnoki Sportcentrum), Hornyák Csaba (GLP Nyíregyháza), Komáromi Ádám (Kecskeméti Junior Sport), Laczó Bálint (Kaposvári RA), Németh Zoltán (SZESE-Győr), Sütő Kristóf (Kecskeméti Junior Sport), Szabó Máté (Kecskeméti Junior Sport), Szalai Kristóf József (DSE RA), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr SE), Tepszis Ákos (ÉDRA-MÁV-Előre Akadémia), Tóth Gábor (Kaposvári RA), Tóth Kristóf (DSE RA), Varga Péter (Kecskeméti Junior Sport), Zarka Márton (Kaposvári RA), Zeitler Mihály (Pénzügyőr SE).

Szakmai stáb: Weczera Csaba (szövetségi edző), Gazsi Péter (edző), Mészáros Ábrahám (segítő), Duplinszky Ákos (masszőrterapeuta), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető)

További cikkek