Tibor
forrás: fradi.hu

ELVETTÉK A PORTUGÁLOK VERETLENSÉGÉT

Legyőzte a házigazdát a magyar junior férfi kéziválogatott a portugáliai Európa-bajnokságon.
ELVETTÉK A PORTUGÁLOK VERETLENSÉGÉT fotó: fradi.hu

A középdöntő utolsó fordulójának úgy vágott neki a magyar csapat, hogy már biztosan csak az 5-8. helyért játszhat, míg a veretlen portugálok egészen biztosan csoportelsőként jutottak a négy közé.

A házigazdák játékán meg is látszódott, hogy tét nélkül léptek pályára, vagy legalábbis több kulcsjátékosukat is pihentették, a magyarok pedig motiváltan futottak ki. Főleg a beállósjátékuk működött nagyon jól, Takács Ákos is remekül védett, így állandósítani tudták a két-három gólos különbséget – a szünetben négy góllal vezettek. (13-17)

A második játékrészben sem változott a játék képe, sőt, hat gól is volt az előnyük (13-20, 17-23) – köszönhetően többek között a ferencvárosi Imre Bencének és Ónodi-Jánoskúti Máténak találataival is, mindketten négy-négy góllal zárták a mérkőzést, míg Karai Miklós háromszor volt eredményes.

A magyarok végül magabiztosan nyertek, az 5-8. helyért pedig a következő ellenfél Németország lesz pénteken, majd a Dánia-Franciaország párharc győztesével vagy vesztesével zárják az Eb-t vasárnap.

Férfi kézilabda junior Eb, középdöntő:
Portugália-Magyarország 30-33 (13-17)
gólszerzőink: Papp 9, Ónodi-Jánoskúti 4, Imre 4, Karai 3, Sztraka 3, Ilic 3, Krakovszki B. 2, Pergel, Krakovszki Zs.

 
További cikkek