Tibor
forrás: olajofficial.hu

FEJEST UGRANAK A RÁJÁTSZÁSBA

A férfi NBI-es kosárlabda bajnokságba a Kecskemét a Szolnoki Olajbányászt fogadja a Tiszaligeti Városi Stadionban.
FEJEST UGRANAK A RÁJÁTSZÁSBA fotó: olajofficial.hu

A középszakasz két utolsó, tét nélküli meccse tulajdonképpen már csak a playoffra hangolódást, a maródiak pihentetését, ezzel együtt a fiatalok játékidejének felsrófolását hivatott megidézni. A playoffra hangolódást, melyet a hetedik helyen végző Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen kezd meg az Olajbányász.

A két csapatnak az idei szezonban bőven volt ismerkedni a másik rendszerével, de azt azért ki lehet jelenteni, hogy a feltérképezés az olajnak sikerült jobban, mert az alapszakasz mindkét találkozóján egyértelmű szolnoki siker született, elég, ha megnézzük, hogy a két meccs lehetséges 8 negyedéből 7-et Cummingsék nyertek. Amire persze a bátrabbak rámondhatják, hogy papírforma, de azért a playoff más lesz, a három nyert meccsig tartó párharcban minden egyes összecsapásnak véresen komoly tétje van.

A kupa elődöntőjében is farkasszemet néztek egymással a Potocnik- és a Forray-fiúk, de egy elsőnegyedes megingástól eltekintve az Olaj a Boki-Roko duó vezérletével 20 fölött hozta az utolsó 30 percet, így a melyik alakulat jut kupadöntőbe aktát gyorsan lezártnak tekinthették a felek.

Kecskeméti részről nyilván az egy szem amerikai, Pollard ponterős játékán kell, hogy legyen a fókusz, az irányító az alapszakaszban ligaszinten is kiemelkedően termelt, átlagát tekintve a mezőny hatodik legszorgosabb scorere lett. A vendégek az utolsó két meccsüket megnyerték, ráadásul mindkettő idegenben, így az Olaj szempontjából fontos, hogy az első pillanattól komolyan vegyék az ellenfelet, ne legyen olyan beragadás a „rajtnál”, mint történt a kupadöntő előszobájában.

A szolnokiaknál természetesen a sérültek állapota a legégetőbb kérdés, szerencsére a szakmai stáb jó hírekkel szolgált, eszerint Kovács, Subotic és Young is pályára fog lépni, Rudner játéka ugyanakkor kérdéses, Taiwo és Zsíros pedig továbbra sem áll Potocnik mester rendelkezésére.

A találkozót szerdán 18 órától rendezik a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, valamint Nyilas István vezeti.

További cikkek