Vivi
forrás: mlsz.hu

Ferencváros-MOL Fehérvár rangadó az OTP Bank Liga 3. fordulójában

A sláger a Ferencváros és a MOL Fehérvár rangadója.
Ferencváros-MOL Fehérvár rangadó az OTP Bank Liga 3. fordulójában fotó: mlsz.hu

KECSKEMÉTI TE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

(Szombat, Kecskemét, Széktói Stadion, 18.00)

Ebben a párosításban is két nyeretlen csapat találkozik. A KTE a Vasas elleni gól nélküli döntetlennel kezdett, majd elvitt egy pontot Debrecenből. Az első hazai meccsén a mérkőzés nagyobbik részében emberhátrányban játszott a Vasas ellen, így a pontszerzés bravúrosnak volt mondható. A Mezőkövesd Újpesten kiharcolt az első fordulóban. A másodikban súlyos vereséget szenvedett Kisvárdán. A Mezőkövesd a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén mindössze két pontot szerzett.

 

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC

(Szombat, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 20.15)

A lila-fehérek az elmúlt években általában gyengén kezdtek, nyilván szívesen eltekintettek volna attól, hogy ez a rossz sorozat folytatódjon. Ám a Mezőkövesd elleni döntetlen után kikaptak a Puskás Akadémiától, Felcsúton. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokijuk döntetlennel ért véget. A ZTE csak egy mérkőzésen van túl, azt megnyerte a Honvéd ellen Kispesten. (A Ferencváros elleni találkozót elhalasztották.) A ZTE 2006-ban nyert legutóbb bajnoki mérkőzést az Újpest ellen vendégként.

 

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC

(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 18.00)

Két nemzetközi kupainduló találkozik két mérkőzésen is a fordulóban, a kisvárdai ezekből az első. A szabolcsi csapat egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdett az OTP Bank Ligában, mindkét mérkőzését otthon játszotta. A Puskás Akadémia kikapott a Groupama Arénában – noha a játék képe alapján volt esélye a pontszerzésre –, majd a Pancho Arénában, Corbu vezérletével, legyőzte az Újpestet. Hornyák Zsolt csapata február 6. óta nem nyert vendégként bajnoki mérkőzésen. Érdekes, hogy a Kisvárda 2018 decembere óta nem nyert pályaválasztóként a Puskás Akadémia ellen bajnoki mérkőzést.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MOL FEHÉRVÁR FC

(Vasárnap, Ferencváros, Groupama Aréna, 20.00)

A bajnoki cím védője a Puskás Akadémia elleni győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga mostani idényét, majd a második fordulóban nem játszott. A nemzetközi porondon a Tobolt kiütötte, de a Slovan és a Qarabag ellen is veszített a Groupama Arénában. A MOL Fehérvár kétarcú csapat volt egészen csütörtökig a mostani idényben, Székesfehérváron minden bajnoki és kupamérkőzését megnyerte, idegenben ellenben mindegyiket elveszítette. Ezen a képen javított a moldovai Petrocub elleni győzelem. Az elmúlt években a Ferencváros rendre legyőzte pályaválasztóként a Vidit a Groupama Arénában rendezett bajnoki mérkőzéseken, a vendégek 2018-ban szereztek legutóbb pontot. 

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC

(Vasárnap, Kispest, Bozsik Aréna, 20.00)

A Honvéd nagyon rosszul rajtolt, a mezőnyből egyedüliként, az első két mérkőzését elveszítette az OTP Bank Liga mostani idényében. A legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. A Paks győzelemmel rajtolt a MOL Fehérvár ellen, majd döntetlent játszott a Vasas ellen, egyike annak a két csapatnak a mezőnyben (a másik a Kisvárda), amely eddig már két mérkőzésen is szerzett legalább két gólt az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényében.

További cikkek