Marcus

Ferencvárosi TC vs Slovan Bratislava

2022.07.20. FH: 20:00
Ferencvárosi TC vs Slovan Bratislava

A Ferencvárosiak az előző párharcot a visszavágón hazai pályán, gond nélkül eldöntötték és 5:1-re legyőzték a kazah Tobolt. Bár az első idegenbeli összecsapás nem a legjobban sikerült, a hazai pályájuk segítségével továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportkörének selejtezőjéből. Stanislav Cherchesov védencei szemet gyönyörködtető támadó focit játszanak és ez kimondottan igaz amikor hazai közegben. Azt is el kell mondani, hogy Ferencváros folyamatosan fejlődik, de nem elégszik meg a kis sikerekkel. Ami számít, az a Bajnokok Ligája, így a magyar bajnok célja a legrangosabb európai kupasorozat főtáblája. Vajon a csapat játékosai ma újabb lépést tesznek ebbe az irányba?

A Slovan elég szerencsésen került a Bajnokok Ligája csoportkörének következő selejtezőkörébe. A kétmeccses sorozatban két gól nélküli döntetlen született, így minden a hosszabbításban dőlt el és a pozsonyi klub az utolsó percekben nagyon eredményes volt, Vladimir Weiss közvetlen szöglet gólja pedig a hab volt a tortán ezen a rangadón. Ezúttal sokkal magasabbra van téve a léc. Vajon a vendégek képesek lesznek feltartóztatni a favoritot?

Úgy döntöttem, hogy a Ferencváros sarokrúgásaival is foglalkozom még, mert a házigazdák lenyűgözőek ebben az elemben. A Tobol elleni rangadón Stanislav Cherchesov védencei 10 sarokrúgást is elvégeztek. Érdekesség, hogy a kazahsztáni idegenbeli mérkőzésen is sikerült begyűjteniük egy tekintélyes számú, 7 szögletet. Véleményem szerint a Slovan Bratislava visszahúzódik a védekezésbe és kontratámadásokban keresi majd a lehetőségeit, a favoritok pedig dominálni fogják ellenfelüket. Még egy gyors gól sem elégíti ki a magyar bajnokot, hiszen a Ferencvárosra mégiscsak vár egy szlovákiai kirándulás.

Tippek:

Hazai győzelem -> 1,42

Ferencváros 5,5 felett végez el szögletet -> 1,57

További cikkek