Tibor
forrás: dvtk.eu

FISCHER CSABA IS INDULT

Győrben rendezték meg az V. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivált.
FISCHER CSABA IS INDULT fotó: dvtk.eu

Két évtizedes szünet után június 21-26. között Győrben rendezték meg az V. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivált, ahol Fischer Csaba képviselte a DVTK-t a népes nemzetközi mezőnyben egyesben és párosban is.

A diósgyőriek fiatal asztaliteniszezője az U17 és U19-es korosztály egyéni versenyeiben kezdte meg a 20 év után újra életre hívott tornát. A fiatalabbaknál ötfős csoportban japán, magyar, ukrán és német ellenfél ellen játszott a csoportmeccseken Fischer, aki egy győzelemmel ugyan nem jutott főtáblára, ám az U19-esknél már változott a helyzet.

Az idősebbeknél négy darab négyfős és öt darab ötfős csoportban indult meg a küzdelem, ahol Fischer Csabát az ötös fémjelzésű, már ötfős csoportba sorsolták, két magyar, egy svéd és egy kirgiz játékossal. A miskolci asztaliteniszező a svéd Isak Edwardsson ellen kezdett, aki ellen 3:0 arányban vereséget szenvedett, ám a második mérkőzésén már javított és összesen 15 pontot engedve a kirgiz Mambetov Bekturnak megszerezte első győzelmét három szettben. Az egyesek csoportküzdelme ebben a korcsoportban ezt követően két nap múlva folytatódott, ahol Fischer Csaba mindkét honfitársát le tudta győzni. Előbb Hajdú Ákos ellen fordított és nyert döntő játszmában, majd a záró körben szintén hátrányból visszajőve Jánosi Bencét is felülmúlta 3:1 arányban. Így három győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutott tovább a DVTK tehetsége a legjobb 32 közé, ahol a japán Sakai Yuhi várt rá. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén végül túl nagy falatnak bizonyult az egyik legerősebb ázsiai asztaliteniszező, aki 11-3, 11-5, 11-8 arányban múlta felül a diósgyőri játékost.

A teljes cikk a dvtk.eu oldalán olvaható tovább.

 

További cikkek