Tibor

FIZIEV GYŐZELME

A korábbi könnyűsúlyú bajnok a UFC Vegas 58 főmérkőzésén, a Rafael dos Anjos elleni főmérkőzésen aratott KO győzelmet.
FIZIEV GYŐZELME

Rafael dos Anjos 20 perc kimerítő, kőkemény küzdelmet vívott Rafael Fiziev ellen a múlt szombati UFC Vegas 58 főmérkőzésén - csakhogy mindez egy pillanat alatt véget ért. Miután a negyedik menetet elveszítette, Fiziev az ötödikben sorozatban támadt. Tizennyolc másodperccel később már vége is volt, és "Ataman" megszerezte MMA karrierje 8. KO győzelmét.

Voltak azonban olyan szurkolók, akik úgy érezték, hogy Mark Smith bíró kissé elhamarkodottan ítélte meg Fizievnek a kiütéses győzelmet. Kétségtelen, hogy dos Anjos egy balhorogtól keményen a földre került, de mivel a földön csak egy következő ütés következett, a leállítás gyorsabban jött, mint a legtöbbször egy olyan sportágban, amelyet gyakran az elhúzódó, büntető TKO-k jellemeznek.

A maga részéről azonban nem úgy tűnik, hogy az RDA-nak érdeke lenne a viták generálása. A brazil a vereségét követően a médiának nyilatkozva félresöpört minden olyan gondolatot, hogy a mérkőzést túl hamar állították le.

" Újra meg kell néznem a felvételt, de nem hiszem. Tisztességesen nyert Rafael, aki kemény ellenfél, és a küzdelem is az volt. Nagyon keményen edzettem erre a meccsre , és tényleg úgy éreztem, hogy megvolt a lendületem, de ilyen a játék. Azt hiszem, úgy mentem az ötödikre, hogy 'nyomást kell gyakorolnom' a stílusommal. Azt gondoltam, hogy fárad, de veszélyes. Nehéz kezei vannak, így óvatosabbnak kellett volna lennem az első menetben. Most itt az ideje, hogy hazamenjek, élvezzem egy kicsit a családommal a szabadidőt, és meglátjuk, mit hoz a jövő. " mondta dos Anjos, amikor arról kérdezték, hogy szerinte korai volt-e a leállítás. 

Ez a vereség mindössze a 3. alkalom 45 mérkőzéses karrierje során, hogy a 37 éves harcos kiütéssel végzett. A Nova Uniao harcosának kétmeccses győzelmi szériája is megszakadt, és ez volt az első veresége azóta, hogy 2020-ban visszatért a könnyűsúlyba.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lehet a következő lépése RDA-nak. De a közeljövőben legalábbis nem úgy tűnik, hogy azonnal visszarohanna a versenyzésbe.

 

További cikkek