Tibor
mti.hu

GÁLFI DALMA BÚCSÚZOTT

Gálfi Dalma az első fordulóban búcsúzott a Monterreyben zajló tenisztornától
GÁLFI DALMA BÚCSÚZOTT SZIGETVÁRY ZSOLT / MTI

Gálfi Dalma az első fordulóban búcsúzott a Monterreyben zajló, 239 ezer dollár (75 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornától.

A világranglistán 104. magyar játékos, a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, ahol a kínai ellenfele, Vang Csiang (116.) volt. Az első szettben rendkívül magabiztosan adogatott, Gálfi nyolc, Vang pedig mindössze négy fogadópontot tudott nyerni a rövidítésig. Itt aztán a balatonfüredi sportoló hengerelt, így 55 perc után előnybe került.
A második szett gyors Vang-brékkel indult, a kínai játékos lendülete pedig végig kitartott, így 23 perc alatt besöpörte a játékrészt. A döntő felvonásban Gálfinak 1:1-nél három bréklabdája volt, de mégis a rivális volt az, aki 4:2-nél már fogadóelőnnyel vezetett. A magyar teniszező ugyan egyenlített, de 4:5-nél újra elveszítette adogatását, így kiesett.
A mexikói viadalon Udvardy Panna egyéniben ugyancsak az első fordulóban búcsúzott, párosban pedig később lép pályára a kolumbiai Camila Osorio partnereként.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Vang Csiang (kínai)-Gálfi Dalma 6:7 (0-7), 6:1, 6:4

   

További cikkek