Tibor

GERWYN PRICE A KÉZTÖRÉSE ELLENÉRE IS FOLYTATJA

Price megerősitette, a dobó kezének törése ellenére játszik tovább.
GERWYN PRICE A KÉZTÖRÉSE ELLENÉRE IS  FOLYTATJA

Gerwyn Price annak ellenére indul a csütörtöki birminghami Cazoo Premier League versenyen, hogy megerősítették, csonttörést szenvedett a dobókezében.

A világranglista második helyezettje március elején szenvedett kézsérülést a Cazoo UK Open után, és miután kezdetben kihagyta a brightoni Premier League estét, azóta visszatért a versenyzéshez.
A dobókezében jelentkező fájdalom ellenére Price két héttel ezelőtt bejutott a Premier League elődöntőjébe Nottinghamben, és a múlt hétvégén megnyerte a németországi Players Championshipet.

A további kórházi vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a kéz egyik csontja kisebb mértékben eltört, és a következő hetekben a sérülés gyógyulása alatt egy támasztó sínt fog viselni.

Price a versenyzés közben leveszi a sínt, és Joe Cullen ellen áll majd rajthoz a Premier League csütörtöki esti mérkőzésén a birminghami Utilita Arénában.

"Még mindig kellemetlen volt a kezem, ezért visszamentem a kórházba, és a röntgen egy kisebb törést mutatott kI - mondta Price. A szokásos eljárás az lenne, hogy négy hétig gipszbe kell feküdnöm, de a Premier League és más események miatt ezt nem akartam. Mostantól sínt fogok viselni, kivéve, amikor dartsozom, és ügyelek arra, hogy amikor nem játszom, eléggé pihentessem a kezemet, hogy megfelelően gyógyulhasson. Megmutattam, hogy a sérülés ellenére még mindig tudok jól dartsozni, és mindent megteszek majd azért, hogy csütörtökön Birminghamben győzni tudjak."

A sérülés azt jelenti, hogy Price április 9-re tervezett jótékonysági bokszmeccsét május 13-ra halasztják. A Rhys Evans elleni mérkőzést egy adománygyűjtő est részeként tervezték a Rákkutatás Wales, a St David's Hospice Care és a cardiffi Velindre Rákközpont javára.

További cikkek