Tibor
forrás: fradi.hu

GÓLGÁLA BRAZÍLIA ELLEN

Közönségszórakoztató, magabiztos játékkal győzött a magyar válogatott második világbajnoki csoportmérkőzésén.
GÓLGÁLA BRAZÍLIA ELLEN fradi.hu

Azzal a lendülettel és ellentmondást nem tűrő vízilabdával kezdett Märcz Tamás együttese csütörtök este, ami talán elvárható volt Brazília ellen. Az elejétől gólra törően és eredményesen támadtunk és összeszedetten védekeztünk. A teltházas Hajós-uszoda közönsége is jól szórakozott, mert Varga Dénes és Jansik Szilárd megmozdulásai is élményszámba mentek, de Vámos Márton sem maradt adós a szép passzokkal és a rá jellemző átlövésgóllal.

Az első negyedben hét, a másodikban négy gólt szerzett a csapat, miközben olykor hátul a szerencse is segítette a brazilokat, így lőttek kétszer nyolc perc alatt három gólt. A második negyed végén új játékosunk, Nagy Ádám is megszerezte első világbajnoki gólját, Varga Dénes „elnézős” szögletét húzta be a kapufától az utolsó másodpercben.

A harmadik negyedben folytatódott a gólparádé, majdnem minden mezőnyjátékos feliratkozott a góllövőlistára. Kialakult a tízgólos különbség is, amit az utolsó negyedben Varga Dénes dagasztott tovább. Mezei Tamás is megszerezte a világbajnokságon első gólját, így a kapusokat leszámítva mindenki betalált.

Összességében egyetlen percig sem forgott veszélyben Magyarország győzelme - Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szombat este, Georgia ellen folytathatja a hazai rendezésű vb-n.

Férfi vízilabda-világbajnokság

A-csoport, 2. forduló

Magyarország–Brazília 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)

A csoport másik mérkőzésén: Georgia–Montenegró 9-10

 

A csoport állása

1. Magyarország 4p

2. Monenegró 2p

3. Georgia 0p

4. Brazília 0p

 

A férfiválogatott világbajnoki csoportmérkőzései
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Június 25., 21.00: Magyarország–Georgia

 

A magyar férfiválogatott világbajnoki kerete

Kapusok

Vogel Soma (FTC-Telekom), Lévai Márton (OSC)

Mezőnyjátékosok

Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton (FTC-Telekom), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Tartalék

Fekete Gergő, Vigvári Vendel (FTC-Telekom)

 

További cikkek