Vivi
forrás: fradi.hu

GÓLZÁPOROS GYŐZELEM AZ EB-N NÉMETORSZÁG ELLEN

A női válogatott az elvárható magabiztossággal nyert, több játékos megszórta magát.
GÓLZÁPOROS GYŐZELEM AZ EB-N NÉMETORSZÁG ELLEN fotó: fradi.hu

Elsősorban a csapat hangulatának szempontjából volt szükség a győzelemre az Európa-bajnokságon, a női válogatott első két mérkőzése nem sikerült jól. A németek ellen viszont az első perctől azt történt, amit a lányok szerettek volna.

Bíró Attila csapata rögtön lerohanta a németeket, és bár az első támadások nem hoztak eredményt, a harmadik lövés, amelyet Vályi Vanda eresztett el, már utat talált. Ő folytatta a gólgyártást, a mezőnyfölényből pedig szépen lassan kiforgott a két csapat közti különbség.

A második negyed végéig egyetlen gólt kapott a csapat, miközben tizenhetet lőtt. A második félidőre lassult a tempó, de meglőtte első góljait felnőtt világversenyen a klub fiatal centere, Dömsödi Dalma, és az új igazolás, Farkas Tamara is.

A harmadik hely megszerzése miatt ez a mérkőzés is egy fontos lépés volt, hasonló magabiztosságra és lendületre van szükség a további két csoportmérkőzésen.

Európa-bajnokság, nők, 3. játéknap, Split

Magyarország-Németország 26-4 (7-1, 10-0, 3-1, 6-2)
Magyar gólszerzők: Gurisatti 5, Vályi, Farkas, Leimeter, Mahieu, Horváth B. 3-3, Dömsödi, Faragó 2-2, Szilágyi, Garda 1-1

A női válogatott csoportmérkőzései

2022.09.01., 17.30: Horvátország-Magyarország
2022.09.03., 10.00: Magyarország-Románia

A csoport állása

1. Hollandia 9p
2. Görögország 6p
3. Horvátország 6p
4. Magyarország 3p
5. Németország 3p
6. Románia 0p

További cikkek