Tibor
forrás: cskk.hu

GYŐZELEMMEL ZÁRT A CSURGÓ

Becsületből is hozták a csurgóiak a KTE elleni tét nélkül maradt zárófordulót a férfi kézilabda NBI-es bajnokságban.
GYŐZELEMMEL ZÁRT A CSURGÓ fotó: cskk.hu
Sok mindenben hasonlított a tegnapi Kecskemét elleni találkozó a februári összecsapáshoz, hiszen most is csurgói erődemonstrációval kezdődött a mérkőzés.
 
Füstös parádézott a kapuban, ötletes támadásaik után pedig rendre betaláltak, így tizenkét perc után már 8:3 volt ide. Pár perc múlva időt is kértek a hazaiak, de ez sem törte meg a lendületüket, Herceg gólja után pedig ismét időt kellett kérnie Bencze Józsefnek (7:14). Maradt a folytatásban is a hétgólos előny (10:17), de a szünet előtti utolsó percek nem hoztak csurgói gólt, így valamelyest kozmetikáztak is a kecskemétiek (12:17).
 
A csurgói gólcsend a második játékrész elejére is megmaradt, annak ellenére is, hogy Szrnka kiállítása miatt emberelőnyben is voltak. A lelkes vendéglátók ki is használták az összeszedetlen játékukat és előbb egyenlítettek (18:18), majd pedig a vezetést is megszerezték a találkozó folyamán először (19:18). Gyorsan vissza is cserélték Füstöst a kapuba, kicsit később pedig kiegyenlítettek az addigra már kétgólos hátrányuk után, Gábor Marci pedig a vezetést is visszaszerezte csapatának (21:22). Összességében egy 7:0-s szériát sikerült futniuk ekkor, az újra kialakult ötgólos előnyük pedig optimizmusra adott okot tíz perccel a vége előtt (22:27). Ez a különbség még az utolsó öt minutumra is megmaradt a csapatok között (25:30), így a végén még az is belefért, hogy kiengedjenek a vendégek. A becsülettel küzdő kecskemétiek ezzel gyorsan éltek is, így a végére ismét közelebb tudtak férkőzni, de a csurgói győzelem már nem nagyon forgott veszélyben. Kerkovits biztos ami biztos alapon még fontos gólt lőtt a végén, amire Enemoto válaszolt ugyan az utolsó másodpercekben, de a pontok sorsát ez már nem befolyásolta.
 
Mérkőzés: KTE-Piroska Szörp – Csurgói KK 29:31 (12:17)
 
A mérkőzés részletes statisztikája IDE kattintva érhető el.
További cikkek