Tibor
forrás: pickhandball.hu

GYŐZELEMMEL ZÁRTA AZ ALAPSZAKASZT A SZEGED

Magabiztosan nyert a PICK Szeged a Dabas otthonában a férfi kézilabda K&H liga 26. fordulójában.
GYŐZELEMMEL ZÁRTA AZ ALAPSZAKASZT A SZEGED fotó: pickhandball.hu

Magabiztos sikerrel hangoltak a bajnoki döntőre. Utolsó alapszakaszbeli meccsükön a Dabas otthonában 38-17-re nyertek.

Dabas VSE KC-PICK Szeged 17–38 (10–20)
K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló, Dabas, OBO Aréna, 500 néző. Vezette: Kovács, Mándli.
Dabas: Holló – Ács 2, Váczi 4, Garajszki 2, Horváth 2, Kende 5, Laurinyecz. Csere: Szikora (kapus),  Kollonay, Katona 2, Zatureczky. Vezetőedző: Tomori Győző.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3, Tönnesen 4, Bombac 1, Mackovsek 3, Gaber 5, Frimmel 1/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Bodó 3, Radivojevics 2/1, Martins 2, Rosta 6, Blonz 6, Garciandía 2, Radvánszki.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: ill. 6 perc
Hétméteres: 3/0, ill. 3/2

Jó hír, hogy Matej Gaber visszatért a szegedi keretbe, így az alapszakasz utolsó meccsén ő is játékra jelentkezett. Az első támadásukból gólt szereztek, Kent Robin Tönnesen kezdte a gólgyártást. A 3. percben Gaber jelezte, hogy minden rendben vele, egy remek átadás után lőtt a kapuba. Közel 40 szegedi szurkoló tapssal jutalmazta a találatát. Matej elkapta a fonalat, a 9. percben már háromszor zörgette meg a hálót, így 5-3-ra vezettek. Jött egy hármas sorozat tőlük, így 12. percben 8-3-nál időt kért a Dabas. Ez sem ért sokat, mert jött tőlük egy újabb 3-0-s roham, 3-11 – a krónikához tartozik, hogy 11 percig a szegediek nem kaptak gólt, kiválóan védekeztek és Mikler Roli is jól védett. Juan Carlos Pastor forgatta a csapatot, a lendületük megmaradt, így 21. percben már 15-5 volt na vendégeknek. A hajrában sem változott a helyzet, a félidőt Imanol Garciandía kínaiból szerzett gólja zárta, 10-20.

Rosta Miki két találata nyitotta a második játékrészt. Mirko Alilovic is védett egy hetest, majd több bravúrt is bemutatott, a 40. percben 25-13 volt a Szeged javára. Jött Alexander Blonz – zsinórban öt találat -, góljaiknak köszönhetően tovább duzzadt az előnyük, 14-29. A különbség pedig még tovább nőtt, főként a sok-sok labdaszerzésüknek köszönhetően. A vége magabiztos siker, 38-17 a PICK Szeged javára, így győzelemmel zárták az alapszakaszt.

Legközelebb június 3-án (péntek) 18.45-kor a bajnoki döntő első meccsén, a PICK Arénában a Telekom Veszprém csapatát fogadják.


Tomori Győző: - Gratulálok a Szeged győzelméhez, ellenük mindig nagyon nehéz játszani. Meghatározó játékosaink hiányoztak, kevesen voltunk, sajnálom, mert szerettük volna a PICK dolgát megnehezíteni. Távozó csapatkapitányunknak nagyon köszönöm a mai teljesítményét, ma is a legjobbunk volt.

Juan Carlos Pastor: - Először is gratulálok a Dabasnak a benmaradáshoz, ráadásul ezt már meccsekkel ezelőtt bebiztosították. A hazaiak ma nem teljes kerettel játszottak ellenünk, mi viszont forgattuk a csapatot. Fontos volt, hogy mindenki szerepet kapott, senki sem sérült meg, ezzel a bajnokival is készültünk a döntőre.

Holló Balázs: Fáj a szívem, hogy itt kell hagynom Dabast, de ez a sport. Köszönöm ezt az öt évet a városnak, a vezetőségnek, a csapatnak. A Szeged jobb volt, gratulálok nekik.

Alexander Blonz: - A legfontosabb a két pont megszerzése volt. Gyakoroltunk egy jót, fontos volt, hogy a döntő előtt játszottunk. Gratulálok a Dabas idei szezonjához.

További cikkek