Tibor
forrás: szegedvolley.com

HATALMAS ÉLMÉNY VOLT A HORVÁTOK ELLEN JÁTSZANI

A Szeged női röplabdacsapatának tehetsége Nagy-Hegyesi Réka, az U17-es Európa-bajnokságon fog szerepelni.
HATALMAS ÉLMÉNY VOLT A HORVÁTOK ELLEN JÁTSZANI fotó: szegedvolley.com

A Szeged női röplabdacsapatának játékosa Nagy-Hegyesi Réka, válogatott mehivót kapott, aki nem akármilyen élményekről mesélt, ugyanis egyedüli liberoként erősíti az U17-es nemzeti csapatot a Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. A szombaton induló Eb előtt a Kőnig Gábor vezette válogatott felkészülési mérkőzéseken méri össze tudását a hazai, valamint a cseh csapattal. 

Mesélj, hogyan tudtad meg, hogy a válogatott számít rád és ráadásul libero poszton?
- Az ifi döntő után kaptam a hírt, ugyanis ekkor játszottam először libero poszton. Ezt követően edzőm, Milodanovics Andreán keresztül keresett meg az U17-es válogatott szövetségi kapitánya, Kőnig Gábor és így tudtam meg, hogy számolnak velem a válogatottban, szintén liberoként.

Milyen érzés ezen a poszton játszani? Mennyire volt nehéz átálnod ütőből egy új állásba? 
- Nagyon szeretem, ezelőtt már tudtam, hogy valószínűleg itt fogok kikötni és így elkezdtem érdeklődni ebbe az irányba. Először kicsit nehéz volt átállni és még mindig vannak berögzült mozdulatok amiket próbálok kijavítani, de egyre jobban haladok.

Hogy látod, milyenek a csapatok? Volt lehetőségetek feltérképezni az ellenfeleket? 
- Eddig a horvát és a cseh csapatot volt lehetőségem felmérni edzőmeccseken keresztül, a többi ellenfelünk videózása az elkövetkezendő időben fog jönni. A horvátok ellen volt az első hivatalos nemzetközi mérkőzésem, ami hatalmas élményként maradt meg. Nagyon élveztem, hogy nem a szokásos ellenfelek vannak, hanem egy másik országból jövő, más stílussal rendelkező csapat ellen állhatunk ki. Mindkét találkozó izgalmasan alakult ellenük, mivel kétszer is 3:2-t játszottunk és úgy érzem kihoztam magamból a legtöbbet. A csehek ellen még ma vár ránk egy megmérettetés, a tegnapi győzelmünk után biztosan fel fogják szívni magukat és mivel már jobban ismerjük egymást, így lehet hogy még kiélezettebben alakul a találkozó.

További cikkek