Tibor
forrás: fradi.hu

HIÁBA KÜZDÖTTEK AZ ELRONTOTT ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN

Kikapott a junior kéziválogatott Spanyolországtól a portugáliai Európa-bajnokság középdöntőjében.
HIÁBA KÜZDÖTTEK AZ ELRONTOTT ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN fotó: fradi.hu

A spanyolok sokkal koncentráltabban kezdték a mérkőzést, kettő perc után már 3-0-ra vezettek. Elképesztően sok technikai hibával játszott a válogatott, és sorra kapták a gólokat, miközben támadásban hibát hibára halmoztak, a spanyolok folyamatosan léptek el tőlük, nyolc góllal is vezettek (17-9), a szünetben pedig hat volt a két csapat között. (19-13)

A második játékrészre jelentősen feljavult a játékuk, főleg a védekezésük, illetve a spanyolok is többet hibáztak. Sikerült szisztematikusan ledolgozni két gólra a hátrányukat, de a döntő szituációkban mindig belehibáztak, így nagyot küzdöttek ugyan, de fordítani nem tudtak.

Az első félidőben a magyar csapat toronymagasan legeredményesebb játékosa Imre Bence volt öt góllal. A jobbszélső a második játékrészben csak a cserepadon kezdhetett, de az utolsó tíz percre még beállt, dobott is két gólt, így hét találattal a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Ónodi-Jánoskúti Mátéra és Karai Miklósra sem lehetett panasz, hiszen mindketten négy-négy gólt dobtak.

Portugália a csoport másik meccsén legyőzte Dániát, így eldőlt, hogy csak az 5-8. helyért játszhatnak a magyarok a továbbiakban. Előtte még, szerdán 20.30-kor a portugálok ellen lépnek pályára.

Junior férfi Eb, középdöntő:
Spanyolország-Magyarország 32-30 (19-13)
gólszerzőink: Imre 7, Lukács 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Karai 4, Pergel 2, Krakovszki Zs. 2, Papp 2, Krakovszki B., Jánosi, Sisa, Ilic

További cikkek