Tibor

HUMPHRIES A LEGNAGYOBB GYŐZELMÉT ÜNNEPELTE

Az angol dartsjátékos Luke Humphries negyedik European Tour győzelmét szerezte.
HUMPHRIES A LEGNAGYOBB GYŐZELMÉT ÜNNEPELTE

Luke Humphries pályafutása legnagyobb győzelmeként ünnepelte a Rowby-John Rodriguez elleni visszatérő győzelmét, miután vasárnap este egy izgalmas döntőben elhódította az Interwetten European Darts Matchplay bajnoki címét.

Humphries 4-0-s hátrányból küzdött vissza, hogy 8-7-re győzzön egy hihetetlen küzdelemben, hat 180-at dobva a finisben, hogy megszerezze a 2022-es év negyedik European Tour-címét.

A 27 éves játékos csak húsvétkor, Münchenben szerezte meg első European Tour-sikerét, de azóta egy domináns sorozatba kezdett, és a sportág egyik legjobb játékosává nőtte ki magát.

Ez egyértelműen az egyik legjobb döntő volt az Euro Touron - mondta Humphries, aki 156, 148 és 112 checkoutot alakított át, mielőtt a döntőben túlélte a match dartot.

Megmutattam, hogy nem számít, hogy 4-0 vagy 5-0-ra állok, megvan bennem a rugalmasság a győzelemhez. Nagyon boldog vagyok, de a dicsőség Rowbyé. Teljesen fantasztikus volt. Mindent rám dobott, és olyan közel volt a győzelemhez.

Humphries a vasárnapi döntőbe viharzott be, ahol Ian White 6-1-es legyőzésével 101-es átlagot ért el, majd az elődöntőben 7-0-ra legyőzte Stephen Buntingot.

Miután azonban négy játszmás hátrányt ledolgozva megtagadta Rodriguez első PDC ranglista-címét, Humphries azt állította, hogy az önbizalom volt a kulcsa a növekvő címvédésének.

Azt mondanám, hogy 18 hónappal ezelőtt valószínűleg 8-2-re vagy 8-3-ra vesztettem volna, de soha nem adom fel, és ez az erősségem, hogy nem esek pánikba" - tette hozzá a korábbi ifjúsági világbajnok. Tudtam, hogy megvan bennem a játék ahhoz, hogy visszajöjjek, de ez talán az eddigi legnagyobb győzelmem.

Humphries ötödik PDC ranglista-címével egy szintre került Michael van Gerwen 2022-es mérlegével, miközben 15 mérkőzésre növelte figyelemre méltó győzelmi sorozatát a European Touron.

A Newbury-i ász mostantól a Betfred World Matchplay vezető versenyzői között lesz ebben a hónapban, amelyet július 16-24. között rendeznek meg a legendás Winter Gardensben.

Valószínűleg az egyik favoritként megyek a World Matchplayre, de teljesítenem kell - tette hozzá a háromszoros világbajnoki negyeddöntős. A Matchplay egy nagyon nehéz verseny. Hosszú formátum, de most bebizonyítottam, hogy ha lemaradok, vissza tudok jönni, és soha nem adom fel. Három Euro Tour-címet nyertem zsinórban. Azt hiszem, Michael van Gerwen és Gerwyn Price is csinált már ilyet, de nem vagyok benne biztos, hogy másnak sikerült, szóval ez hatalmas önbizalmat ad nekem.

További cikkek