Tibor

HUMPHRIES MEGSZEREZTE NEGYEDIK EURÓPAI CÍMÉT

Luke Humphries 8-7-re legyőzte Rowby-John Rodriguezt az European Tour verseny döntőjében.
HUMPHRIES MEGSZEREZTE NEGYEDIK EURÓPAI CÍMÉT

Luke Humphries a 2022-es év negyedik European Tour-címét szerezte meg, amikor a vasárnapi Interwetten European Darts Matchplay döntőjében 8-7-re győzött Rowby-John Rodriguez ellen.

Humphries 4-0-ás hátrányból fordított, hogy megakadályozza Rodriguez első szenior PDC-címét, és egy izgalmas utolsó döntő játszmában egy match-darttal túlélve megszerezte a 25.000 fontos fődíjat Trierben.

Rodriguez három nagy bajnokot győzött le a PDC ranglista első döntőjébe vezető úton, de Humphries ihletett visszavágása a Newbury-i ász ötödik idei bajnoki címét hozta.

Úgy érzem valószínűleg ez volt az egyik legnagyobb döntő, amit a PDC-ben valaha is láttunk,- mondta Humphries, aki mostanra megnyerte az utolsó három European Tour-versenyét.

Humphries a vasárnapi döntőbe jutott, miután a házigazda Lukas Wenig elleni 6-2-es győzelmet követően 6-1-es, 101-es átlagot elérő Ian White-ot is elsöpörve 6-1-re nyert a házigazda Wenig ellen. A korábbi UK Open-győztes ezután 13 legre növelte győzelmi sorozatát a Stephen Bunting elleni győzelemmel az elődöntőben, ami a korábbi ifjúsági világbajnoki döntős elleni összecsapást jelentette.

Annak ellenére, hogy Rodriguez ilyen kegyetlenül elbukott, a 10 000 fontot érő második helyért járó díj bezsebelésével Rodriguez az Arena Trierben szilárdan versenyben van a Betfred World Matchplay kvalifikációért.

A PDC European Tour most rövid szünetet tart, mielőtt szeptember 2-4. között Budapesten megrendezik a Hungarian Darts Trophy-t.

A PDC ProTour azonban a jövő héten a Players Championships 18-21. fordulójával folytatódik, miközben a Betfred World Matchplay kvalifikációs verseny július 8-11. között zárul.

További cikkek