Vivi
forrás: fradi.hu

Ifi vb: továbbra is hibátlanul

Brazíliát is legyőzte, így közel került a negyeddöntőhöz a magyar női ifjúsági kéziválogatott a vébén.
Ifi vb: továbbra is hibátlanul fotó: fradi.hu

Ifjúsági női kézilabda-vb, Észak-Macedónia, középdöntő:
Magyarország-Brazília 32-16 (19-10)
gólszerzőink: Kovalcsik 5, Farkas 4, Szabó A. 4, Simon 3, Panyi 3, Csíkos 2, Szabó L. 2, Csernyánszki 2, Kiss 2, Molnár 2, Kármán, Juhász, Bucsi

Brazília ellen kezdte meg középdöntős szereplését a magyar csapat, amely az eddigiektől eltérő módon villámrajtot vett: öt perc után 5-2-re, 10 perc után pedig már 10-3-ra vezetett. A két csapat között óriási volt a különbség védekezésben, támadásban, gyors lerohanásokban – a játék minden elemében. A szünetben már kilenc góllal vezettünk. (19-10)

A második félidőben sem változott a játék képe, folyamatosan növeltük az előnyünket, Bohus Bea szövetségi edző tudta a legjobbjait pihentetni, és forgatni a csapatot. Ami a ferencvárosi játékosokat illeti, a legutóbbi, franciák elleni mérkőzés legjobbjának választott Imre Szofi ezúttal nem kapott játéklehetőséget, ám Sass Kincső sokat volt a pályán, jól is védett, és kiváló indításokat adott. Simon Petra sokat pihent, de így is lőtt három gólt, míg Kármán Luca ezúttal nem a franciák elleni formáját hozta (hét lövésből hat gól), támadásban ezúttal egyszer volt eredményes, de védekezésben hasznosan játszott.

A továbbra is százszázalékos magyar válogatott pénteken, 18.30-kor Norvégia ellen játszik. Ha döntetlen lesz a mérkőzés eredménye, akkor biztosan továbbjutunk a negyeddöntőbe, de még egy minimális különbségű vereség esetén is ott lehetünk a nyolc között, ugyanis a csoport másik csütörtöki találkozóján Franciaország legyőzte Norvégiát. Így az utolsó forduló előtt a csoport állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Franciaország 2 pont, 3. Norvégia 2 pont, 4. Brazília 0 pont.

További cikkek