Tibor

IGA SWIATEK 65 PERC ALATT GYŐZÖTT

Az utolsó 13 mérkőzését zsinórban megnyerte, ahogyan az utolsó 12 szettjét is.
IGA SWIATEK 65 PERC ALATT GYŐZÖTT

Iga Swiatek, aki április 4-én történelmi csúcsot szeretne dönteni a WTA-ranglistán, vasárnap este Miamiban is folytatta győzelmi sorozatát, miután a WTA 1000-es verseny harmadik fordulójában 6-0, 6-3 arányban, sima szettben legyőzte az amerikai Madison Brengle-t 6-0, 6-3-ra.

Az utolsó 13 mérkőzését zsinórban megnyerte, ahogyan az utolsó 12 szettjét is.

A mérkőzés első fél órája Swiateké volt, aki 6-0, 1-0-ra vezetett. Innentől kezdve azonban fordult a kocka, amikor Brengle 1:1-re feljött, majd 2:2-re megint tartotta magát, és hirtelen bravúrral 3:2-re vezetett a második játszmában. Swiatek azonban rögtön visszajött 3-0-ra, majd 4-3-ra tartotta magát, és végül 65 perc játék után sima szettgyőzelmet aratott.

Madison ellen mindig nehéz játszani, mert folyamatosan változtatja a ritmust" - mondta Swiatek utána. "Elég trükkös, mert néha nagyon alacsony labdákat kaphatsz, néha pedig olyanokat, amiket támadhatsz, de sokkal fontosabb, hogy a megfelelőt válaszd, mert egyensúlyoznod kell a kockázat és a szolidság között. Az biztos, hogy a második szettben egy kicsit több kétségem volt, de elég boldog vagyok, hogy visszatértem ahhoz a játékhoz, amit az elején játszottam. Swiatek 13 meccses győzelmi szériája magában foglalja a dohai (5-0) és az Indian Wells-i (6-0) WTA 1000-es címek visszavágóit, valamint az eddigi két győzelmét Miamiban. A 12 szettes győzelmi szériája az Indian Wells-i Angelique Kerber elleni negyedik fordulós mérkőzéséig nyúlik vissza - az első szettet ugyan elveszítette a német ellen, de végül 4-6, 6-2, 6-3-ra megnyerte a meccset, és azóta nem veszített több szettet.

A negyedik fordulóban Swiatek ellenfele az amerikai tinédzser Coco Gauff lesz, aki a harmadik fordulóban 7-6 (1), 7-5-re legyőzte a kínai Zhang Shuai-t a nap korábbi mérkőzésén. Swiatek és Gauff mindössze másodszor játszik majd egymás ellen, a lengyel tavaly a római elődöntőben szoros, két játszmában 7-6 (3), 6-3-ra nyert salakon.

Remélhetőleg ezúttal más eredményt fogok elérni" - mondta Gauff. Őszintén szólva nincs rajtam nyomás. Ő a világ első számú játékosa. Mostanában nagyon jó szériában van. Vagy győzelmi sorozatban? Győzelmi széria, forró széria, van ilyen? Remélhetőleg csak kimegyek és felszabadultan játszom."

Egy győzelem Swiatek ellen, aki a torna végéig még mindig a 2. helyen áll a világranglistán, Gauff pályafutása második legnagyobb győzelme lenne, bár ez lenne pályafutása legnagyobb befejezett győzelme. Tavaly Rómában az első helyen rangsorolt Ashleigh Barty-t győzte le feladással, miután az ausztrálnak a meccs felénél kar-sérüléssel kellett abbahagynia a játékot.

 

További cikkek