Tibor
forrás: hunvolley.hu

ISMÉT EXTRALIGA BAJNOK A PÉNZÜGYŐR

Szettet vesztett, de így is újra bajnok a Pénzügyőr.
ISMÉT EXTRALIGA BAJNOK A PÉNZÜGYŐR fotó: hunvolley.hu

Eldőlt a bajnoki cím sorsa a férfi Extraligában, miután a döntő harmadik mérkőzésén a címvédő Pénzügyőr 3:1-re legyőzte a rekordbajnok Fino Kaposvár csapatát, így 3–0-s összesítéssel szerezte meg másodszor az aranyérmet.

Az első játszmában Jókay Zoltán csapata precíz játékával, jó nyitásaival és blokkteljesítményével hamar négypontos előnyt épített ki. Kovács Zoltán és Dávid Csanád ponterős játékára építve a PSE folyamatosan növelte fórját és alig húsz perc alatt megszerezte a vezetést (25:16).

A második szettre összeszedte magát a Kaposvár, az argentin Ruben Wolchin edzette somogyiak korábbinál változatosabb támadójátékával nem tudott mit kezdeni a sok nyitást hibázó házigazda. A játékrész derekán utolérte ellenfelét a PSE, de a hajrá előtt elkövetett három ki nem kényszerített hibája – egy-egy rontás támadásban, nyitásfogadásban és szervából – kaposvári egyenlítést jelentett (19:25).

A harmadik etap első labdamenetében a Kaposvár elvesztette egyik legjobbját, a bosnyák Marko Milovanovicsot, akit ölben kellett levinni a pályáról. A PSE ezt is kihasználva gyorsan elhúzott három ponttal, és előnyét Dávid jó támadásaival, valamint a vendégek hibáival annak ellenére is végig megtartotta, hogy időközben Milovanovics vissza tudott állni (25:17).

A negyedik játszma elejét kaposvári vezetés, majd rengeteg somogyi rontás jellemezte, a vendégek játékának minősége hullámzó volt, így a hazaiak – stabilabb teljesítményükre alapozva – hamar fordítani tudtak. Kováccsal és Dáviddal sem tudtak mit kezdeni a kaposváriak, vezérletükkel a PSE fokozatosan egyre jobban ellépett riválisától, és a végén a csereként beállt, 19 éves Majoros Balázs két ászával végül 103 perc után ünnepelhette újabb bajnoki aranyérmét (25:17). Jókay Zoltán pályafutása hatodik bajnoki címét szerezte, miután korábban a Vasas női csapatával négyszer ért a csúcsra. (MTI)

Férfi Extraliga-döntő, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár 3:1 (16, –19, 17, 17)
Budapest, Kőér utca, 450 néző. V: Tillmann, Horváth M.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 6, Magyar 5, Dávid Cs. 16, Rása 9, Kovács Z. 15, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), De Sousa 1, Gacs 1, Szabó V., Tordai, Majoros 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Hubicska, Vasquez, Milovanovics, Bögöly, Sandoval, Garchet. Csere: Bozóki (liberó), El Azhari, Kiss M., Radovics, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Amit mondok az nem a Kaposvár ellen van! Úgy gondolom, hogy a Kaposvárnak és nekünk is az elődöntő volt az a párharc, ami igazán döntő volt. Mindentől függetlenül a Kaposvár egy óriási ellenfél volt a döntőben, nem adták fel akkor sem, amikor 3:0-ra tudtunk nyerni náluk. A mai nap is keményen nekünk jöttek, gondot is okoztak a második játszmában. Idomulnunk kellett ehhez a kemény játékhoz és aztán sikerült behúzni azt, amit szerettünk volna.
Ruben Wolochin:
 – A két csapat között a legnagyobb különbséget a center poszton lévő játékosok jelentették. Nagyot harcoltunk, de a jobb csapat győzött. Nem vagyok szomorú, mert bejutottunk a fináléba, helyt is álltunk és a végén éremmel távozunk.
A párharc végeredménye: 3–0 a Pénzügyőr javára.

Férfi Extraliga 5. helyért, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC – Kecskeméti RC 3:1 (–21, 23, 12, 22)
Debrecen, 250 néző. V: Halász E., Szabó P.
DEAC: Veres 8, Remete 6, Tóth A., Coelho 34, Kiss I. 7, Fazekas 15. Csere: Bagics (liberó), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Baserio 13, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 2, Tomanóczy 6, Argilagos 18, Fundora 13. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kiss B., Bogdán 2. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
 – Olyan meccset játszottunk, amely után a legmeghatározóbb szó az öröm. Az első meccsen látottak alapján nagy küzdelemben reménykedtem, de a csapatom a várakozásaimat felülmúlva magabiztosan megnyerte a mérkőzést, gratulálok a fiúknak!
Nagy József: – Bebizonyosodott, ha nem teljes koncentrációval játszunk és lebecsüljük az ellenfelünket nem tudunk mérkőzést nyerni. Nagyon akadozott a nyitásfogadásunk, emiatt a támadásaink minősége sem volt elfogadható. Emiatt az ellenfelünk extra teljesítményre volt képes.
A párharc állása: 1–1.

Férfi Extraliga 7. helyért, 2. mérkőzés:
Dunaújvárosi KSE – Kistext-Party.CO 0:3 (–12, –19, –22)
Dunaújváros, 100 néző. V: Varjasi, Mezőffy.
DKSE: Farkas 2, Hatvany, Kecskeméti 7, Kisházi 2, Pavljuk 25, Laczi 4. Csere: Sümegi (liberó), Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Gönczi 8, Makarov 8, Török R. 6, Reffatti 12, Szabó M. 7, De Bairros 18. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Bunda Olivér.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
 – Három győzelemig tart a párharc, így várható volt, hogy a Kistext változtatni fog, és másként áll a mérkőzéshez. Csapatunkban több olyan fiatal van, az együttesünk fele, akiknél az iskolai ballagás közrejátszott, emiatt sem tegnap, sem ma nem tudtuk normálisan edzeni. Még a mai napon is voltak olyanok, akik ballagáson voltak. De az élet ilyen, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Megyünk tovább, készülünk a további meccsekre.
Bunda Olivér: – Másfél hónapja próbáljuk feltörni a jeget egy teljesen új felállásban. Sokszor eljutottunk már majdnem a felszínre, de talán a kellemes időjárásnak köszönhetően ma együtt megcsináltuk. Remélem a következő napokban nem fog fagyni! Gratulálok a teljes csapatnak!
A párharc állása: 1–1.

Férfi NB I, felsőház:
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:0 (15, 22, 17)
Szeged, 120 néző. V: Sík, Szarka.
SZEGED: Dileo 3, Csányi 14, Csendes 4, Nacsa 15, Pozzobon 13, Piti 4. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 1, Honti, Inhoff. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
MEAFC: Lipatov 1, Kovács Z. 5, Kozsla 4, Mencsuk 10, Kapusi 3, Berkes 4. Csere: Karóczi, Orosz (liberók), Simkó 1, Pallós, Szabó P. 2. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
 – Ilyen magabiztos játékot terveztünk, nem akartunk futni az eredmény után. Nagyon örülök, hogy ezt meg tudtuk valósítani. A Miskolcot úgy ismerjük, hogy bármikor képes extra fokozatba kapcsolni, így nem akartunk túl sokat cserélni, ahhoz túl nagy tétje volt a mérkőzésnek, de örülök, hogy így is tudtunk a kezdőkön kívül is néhány játékosnak lehetőséget adni. Jöhet a rangadó, amire régóta vártunk, megpróbálunk a feljutáshoz szükséges három vagy négy szettben nyerni.
Bagó László: – Gratulálok a szegedi csapatnak. A játék minden elemében fölénk nőttek, ma sanszunk sem volt a pontszerzésre.

További cikkek