Tibor
forrás: hunvolley.hu

ISMÉT NEM TUDTÁK ÁTLÉPNI SAJÁT ÁRNYÉKUK

Kikapott a lengyelektől a magyar válogatott az U17-es röplabda Európa-bajnokságon.
ISMÉT NEM TUDTÁK ÁTLÉPNI SAJÁT ÁRNYÉKUK fotó: hunvolley.hu

Az ellen a Lengyelország ellen játszotta harmadik Európa-bajnoki mérkőzését leány U17-es röplabda válogatottunk, amelytől tavaly még simán 3:0-ra kikapott. A mieink most úgy szenvedtek 3:1-es vereséget, hogy akár ugyanilyen arányban nyerhettek is volna: az első játszmában 19:14-ről, a negyedikben 17:10-ről sikerült kikapni.

Remekül kezdte a magyar csapat a mérkőzést, hiszen az első négy pontot a mieink szerezték, és ezt követően is tartani tudták a vezetést. Egyszer-egyszer sikerült ugyan az esélyesebb lengyel csapatnak kettőre visszazárkóznia, de aztán rendre megint elhúztunk. Vezettünk 19:14-re is, amikor beütött a szokásos krach, s 20-nál már egyenlő volt az állás: megint a nyitásfogadás esett vissza. 22:22-nél aztán ziccerben a labdával együtt a hálóba is sikerült beleérni és aztán két játszmalabdája is lett a lengyeleknek. Ezt a kettőt még sikerült hárítani és egyenlíteni, de aztán újabb két lengyel pont következett, így megint odalett az egy nyerhető szett (24:26).

A mieink nem zuhantak össze, s bár a második játszma elején a lengyelek már 6:4-re is vezettek, nem sokkal később 12:10-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Közvetlenül ezután viszont sorozatban öt pontot szereztek a lengyelek, de szerencsére azonnal sikerült egyenlíteni, sőt Jámbor Cecília bombájával a vezetést is visszavettük. 17:17 után aztán nekünk volt egy négyes sorozatunk – hiába volt közben egy lengyel időkésér – és aztán ugyanennyi szettlabdája is volt a mieinknek. Az elsőt ugyan hárították a lengyelek, de aztán Nagy Sophia ejtésével sikerült megnyerni a második játszmát – immáron a harmadik meccsünkön is (25:21).

Sajnos a harmadik játszmában a lengyelek domináltak, akik rögtön a szett elején elhúztak 11:4-re. Ugyan innen sikerült visszakapaszkodni négy pontra, sőt 19:22-nél már csak három volt közte, de aztán kétszer a lengyelek voltak eredményesek és öt szettlabdához jutottak. Egyet még sikerült menteni, de aztán a lengyelek lezárták ezt a felvonást (20:25).

Ugyan a negyedik szettet is a lengyelek kezdték valamivel jobban, ám ezúttal a mieink nem hagyták lerázni magukat, 9:9 után pedig Jámbor ászával a vezetést is sikerült átvenni. Egy ötpontos sorozattal aztán 13:9-re is sikerült meglépni. Ekkor remekelt a blokkunk és kisvártatva már 17:10-et mutatott az eredményjelző, amikor időt kértek a lengyelek. Sajnos ez hatásos volt, mert sorozatban 4 pontot is szereztek, úgyhogy Kőnig Gábor is időt kért. Csak lassítani tudtuk a felzárkózást, és 19:18-nál már csak egy pont volt a különbség, 20-nál jött az egyenlítés, 22:21-re pedig már a lengyelek vezettek, akik aztán három meccslabdához jutottak. Egyet sikerült hárítani, de aztán sajnos lezárult a mérkőzés (22:25).

Leány U17-es Európa-bajnokság (Csehország), II. csoport, 3. forduló:
Magyarország – Lengyelország 1:3 (–24, 21, –20, –22)
Prostejov, 100 néző. V: Rydnyngen (norvég), Yalcin (holland).
MAGYARORSZÁG: Jámbor 11, Nagy S. 7, Erőss 17, Botyánszki 7, Fekete F. 10, Tóth S. 4. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Tuska 1, Fekete R. 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
LENGYELORSZÁG: Walczak 3, Fiedrowicz 6, Jaron 12, Brzoza 18, Sobanty 20, Serafinowska 6. Csere: Drosdowska (liberó), Dombrowska 2, Podlaska 2, Marszalkowicz 1, Chmielewska, Siuda. Szövetségi edző: Waldemar Kawka.

A magyar csapat további csoportmérkőzései:
Július 20., szerda, 16:00 Magyarország – Finnország
Július 21., csütörtök, 18:30 Magyarország – Törökország

További cikkek