Tibor
forrás: hunvolley.hu

ISMÉT SZETTET NYERT, DE KIKAPOTT A VÁLOGATOTT

Hasonlóan a legutóbbi mérkőzéshez kikapott a magyar férfi röplabda válogatott a finnek ellen
ISMÉT SZETTET NYERT, DE KIKAPOTT A VÁLOGATOTT fotó: hunvolley.hu

Az Ezüst Európa Liga hétvégi Final Fourja előtt újabb edzőmérkőzést játszott a férfiválogatott a finnekkel, és Koch Róbert csapatának – a vasárnapi EL-mérkőzéshez hasonlóan – ezúttal is sikerült játszmát nyernie az európai élmezőnyhöz tartozó északiak ellen.

A vasárnap vállsérülést szenvedő Gacs Dániel nélkül, az átló poszton pedig Pádár Krisztián helyett Pesti Marcellel álltak fel a magyarok. Remekül kezdték a mérkőzést, éppen Pesti termelte leginkább a pontokat és el is húztak 12:6-ra. De aztán feltámadtak a finnek és a szett közepén már egyenlő volt az állás, a végjáték pedig a vendégeknek sikerült jobban (23:25).

A második játszmában is sikerült végig tartani a lépést az ellenféllel, ás bár a szett közepén meg tudtak lépni a finnek, a végjátékra megint visszazárkóztak a magyarok , és nekik jött ki jobban a lépés (25:23).

A második játszma után három helyen is változtatott Koch Róbert. Az új felállásban is jól ment a játék a szett elején, de 10:10 után elléptek a finnek és most nem sikerült a visszazárkózás, úgyhogy ez a játszma elég simán az ellenfélé lett (20:25). Sajnos a harmadik még simább volt, de a csapatnak ekkor is voltak nagyon szép megmozdulásai (18:25), s összességében elégedettek lehetünk a szettgyőzelemmel, a teljesítmény pedig mindenképpen biztató a románok elleni szombati elődöntő előtt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Magyarország–Finnország 1:3 (–23, 23, –20, 18)
MAGYARORSZÁG:
 Keen 2, Blázsovics 4, Szabó A. 7, Pesti 21, Horváth K. 13, Tomanóczy 2. Csere: Bán (liberó), Magyar 1, Bozóki 2, Kholman, 4. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
FINNORSZÁG: Lankinen, Hänninen 10, Ninivära 5, Jokela 15, Ronkainen 3, Savonsalmi 1. Csere: Breilin (liberó), Mäkinen 12, Porkka 1, Nikula 10, Ivanov 7, Leinonen 3, Marttila 5. Szövetségi kapitány: Joel Banks.

További cikkek