Tibor
forrás: fradi.hu

ITT A FÉRFI VILÁGBAJNOKI CSAPAT

Öt fradi férfi pólós biztosan ott lesz a hazai vizes vb-n.
ITT A FÉRFI VILÁGBAJNOKI CSAPAT fotó: fradi.hu

Märcz Tamás szövetségi kapitány hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be a magyar férfi vízilabda-válogatott 13+2 fős keretét a hazai rendezésű világbajnokságra.

A nemzeti együttes névsorában 7 Fradi-játékost is meg lehet találni: Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton és Vogel Soma, valamint tartalékként Fekete Gergő és Vigvári Vendel.

Tartalékosok nevezésére azért van lehetőség, mert koronavírus-fertőzés esetén a megjelölt két játékos szerepeltethető a további mérkőzéseken. A keret tagja még Nagy Ádám, aki a következő szezonban ferencvárosi játékosként folytatja pályafutását. Nem csak a magyar válogatottban találunk ferencvárosi játékost, légiósaik közül a balkezes Luca Damonte az olasz válogatott tagjaként vesz részt a világbajnokságon.

Az évad elején sérülés miatt hiányzó, Európa-bajnok Pohl Zoltán visszaküzdötte magát a válogatott csapatba. Pohl a bajnokság hajrájára lett ismét bevethető, a szezon legfontosabb meccsein, a bajnoki döntőben és a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjében már ott volt a medencében, egyre stabilabb játékot mutatva.

Első mérkőzését június 21-én, 21.00-tól játssza a magyar válogatott Montenegró ellen, a csoportelsőség szempontjából valószínűleg sorsdöntő ütközet lesz. A csoport első helye automatikusan negyeddöntős pozíciót és egy extra pihenőnapot jelent. További csoportellenfeleik: Brazília és Georgia.

A magyar férfiválogatott világbajnoki kerete

Kapusok (2)

Vogel Soma (FTC-Telekom), Lévai Márton (OSC)

Mezőnyjátékosok (11)

Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton (FTC-Telekom), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Tartalék (2)

Fekete Gergő, Vigvári Vendel (FTC-Telekom)

A játékosok klubjaként azt a csapatot jelölték meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

A férfiválogatott világbajnoki csoportmérkőzései
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Június 21., 21.00: Montenegró-Magyarország
Június 23., 21.00: Magyarország-Brazília
Június 25., 21.00: Magyarország-Georgia

További cikkek