Tibor

JAMES GOLDSTEIN PRIVÁT TENISZPÁLYÁJA

Olyan, mint egy hollywoodi díszlet mondja Tony Graham, aki a lenyűgöző Beverly Hills-i helyszínen okatat a teniszt, ahol már Novak Djokovic, Naomi Osaka és Roger Federer is megfordult. "Soha nem lehet megunni."
JAMES GOLDSTEIN PRIVÁT TENISZPÁLYÁJA

A Forrest Gump című filmből ismert mondat szerint "az élet olyan, mint egy doboz csokoládé: sosem tudhatod, mit fogsz kapni". Ugyanez igaz a magánteniszpályákra is. Az álomszerű állapotban egy privát teniszpálya a sima vonalak, a kiterjedt terület, a kényelmes pihenőhelyek és a rendkívül visszafogott környezet vízióit idézi fel.

A valóság valami más. A magánteniszpályák mindenféle formában és méretben léteznek. Sokan be vannak szorítva az ingatlanba, alig biztosítva helyet az adogatás viszonzásához. Aztán ott vannak a magánpályák, amelyeket fák zsúfolnak össze, amelyek viszont frusztráló árnyékokat generálnak és veszélyes leveleket szórnak szét. Úgy tűnik, hogy néhányat utoljára akkor tettek újra felszínre, amikor a VHS kazetták uralták a világot. Más esetekben pedig az a kérdés, hogy a háló megfelelő magasságban van-e, hogy nem sétálnak-e véletlenszerű háziállatok a pályán, vagy hogy a pálya alatti talaj szilárd-e. És a világítás minőségéről ne is beszéljünk.

De mindezek az aggodalmak elszállnak, amikor belépsz James Goldstein pályájára. A Beverly Hills-i kanyonban magasan fekvő pálya rendkívül nyitott és tágas, az oldalán bőséges szélességgel, az alapvonal mögött pedig rengeteg hosszal. Észak felé a fák és a levelek magasan emelkednek, de megfelelően távol vannak a pályától, így a nyugalom érzetét keltik. Délen egy négy láb magas átlátszó üvegkerítésből látványos kilátás nyílik Los Angelesre, amely a Csendes-óceántól nyugatra egészen az irodatornyok, lakóházak, golfpályák, házak, dombok és utak hatalmas festői spektrumáig terjed, amelyek Amerika második legnagyobb városát alkotják.

It certainly evokes tranquility.

Novak Djokovic, Roger Federer, Naomi Osaka, Maria Sharapova, Tommy Haas, Reilly Opelka, Taylor Fritz, Tommy Paul és Aryna Sabalenka - csak néhány tenisz híresség, akik időt töltöttek a pályán, egyes esetekben fotózások, máskor edzések céljából. Hollywoodból is sokan játszanak itt, az ügynökök, producerek, rendezők és a kikapcsolódni vágyó sztárok garmadája. Mivel a Beverly Hills-i szállodákban nincsenek teniszpályák, a különböző szálláshelyeken megszálló látogatók kapcsolatba léphetnek a portással, hogy a Goldstein-pályán vehessenek órákat.

Aztán ott van a Club James, egy nagy, hosszú terem a pálya alatt. Tekintse ezt a végső első osztályú repülőtéri váróteremnek. A Club James több tucat partinak és rendezvénynek adott otthont, egyes esetekben szigorúan Goldstein és barátai számára, más esetekben pedig különböző szervezetek számára, a divat- és szórakoztatóipartól kezdve a jótékonysági szervezetekig és múzeumokig. Magát a házat, amelyet 1963-ban John Lautner, a híres építész, Frank Lloyd Wright pártfogoltja tervezett, Goldstein 1972-ben vásárolta meg. A minimalizmus és a nyitottság keveréke miatt számos film- és tévéfilm forgatásának is kedvelt helyszíne volt, többek között a The Big Lebowski és a \Charlie angyalai\: Teljes gázzal. \ 2016-ban Goldstein bejelentette, hogy halála után a házat a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeumnak adományozza.

Goldstein életét a stílus és a sport határozza meg. Nem valószínű, hogy sok olyan lakástulajdonost találunk, akinek a könyvespolcain a Vogue és a Sporting News Official NBA Register több példánya is megtalálható. A Wisconsinból származó Goldstein régóta ingatlanbefektető, aki annyira mohó kosárlabda rajongó, hogy 2021-ben a Naismith Memorial Basketball Hall of Fame bejelentette a James F. Goldstein SuperFan Gallery megnyitását. Ami a teniszt illeti, Goldstein 2020-ban a "Behind The Racquet" című műsornak elmondta, hogy volt ranglistavezető junior, játszott a Stanford elsőéves csapatában, és 30 éve rendszeresen részt vesz az Indian Wells-i versenyen.

Pull up a chair to enjoy the tennis—and the view.

Az ingatlan egyedülálló tulajdonságai és a kultúrákon átívelő ezrek, akik beléptek, közepette ne tekintsük Goldstein otthonát egyszerűen közösségnek. Inkább nevezzük inkább környezetnek. "Olyan, mint egy hollywoodi díszlet" - mondja a pályán tanító Tony Graham. "Soha nem lehet megunni." A UCLA All-American és Top 100 profi játékosaként az örökké társaságkedvelő és napbarnított Graham jól ismeri a teniszt, és büszke arra, hogy a Club James teniszigazgatója lehet. Graham profiként 1981 nyarán érte el a csúcspontját, amikor egy Stowe-ban rendezett ATP-versenyen legyőzte John Alexandert, Jimmy Ariast és Johan Krieket, akik egykoron a legjobb teniszezők voltak, mielőtt a döntőben kikapott.

Miután több mint 35 éven át tanított teniszt - beleértve két évtizedet a híres Playboy-villában -, Graham 50 pályán játszott Beverly Hills-szerte. A Goldstein's-t tartja a legjobbnak. "Annyira nyugodt" - mondja - "egyszerűen gyönyörű, pihentető hely, ahol az emberek teniszezhetnek és jól érzik magukat". Húzza le a csomagolást, süllyessze bele a fogait, és élvezze a csokoládét. Ha itt nem tudod elolvasztani a gondjaidat, akkor sehol sem tudod elolvasztani őket.

 

További cikkek