Tibor

KARLSSON LEGYŐZTE WANGOT BUDAPESTEN

A svéd Kristian Karlsson legyőzte a WTT Star Contender bajnokát a Budapesti zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.
KARLSSON LEGYŐZTE WANGOT BUDAPESTEN

A WTT Champions European Summer Series 2022 (ESS 2022) első fordulója sok okot adott az asztalitenisz rajongóknak a szurkolásra, hiszen a következő generáció kihívást jelentett a régi gárdának. A svéd Kristian KARLSSON a WTT Champions ESS 2022 eddigi legnagyobb meglepetését okozta a kínai WANG Chuqin elleni 3-2-es győzelmével, aki a múlt héten nyerte meg a WTT Star Contender ESS 2022 címet.

KARLSSON így nyilatkozott: "Nagyon jó érzés legyőzni a WTT Star Contender bajnokát. Volt már néhány szoros összecsapásom vele, és mindig ő nyert. Úgy éreztem, hogy ha van meccs, amin meg lehet őt verni, akkor az ez. Kemény versenyről jött, sok meccset játszott, és végül megnyerte. Nehéz feltöltődni és felkészülni, és én ezt kihasználtam."

Egy másik svéd, Truls MOREGARDH, a WTT Star Contender ESS 2022 másik döntőse szintén 3-2-es vereséget szenvedett az első fordulóban annak ellenére, hogy három meccslabdája volt a portugál Marcos FREITAS ellen.

Az első helyen kiemelt Sun Yingsha (CHN), Wang Manyu (CHN), Wang Yidi (CHN), Mima Ito (JPN) és Hina Hayata (JPN) is kvalifikálta magát a 16 közé. A világranglista 7. helyén álló Ying Han (GER) azonban kikapott Miyuu Kiharától (JPN), aki pályafutása eddigi legjobb győzelmét aratta.

A fiatalok is kitettek magukért Budapesten. A 18 éves francia Alexis LEBRUN folytatja hihetetlen felemelkedését, és 3-2-re kiütötte a korábbi világelső Dimitrij OVTCHAROV-ot (GER). A tinédzser nem hátrált meg, hiszen elképesztően sokféle adogatást vitt végig, amelyek időnként teljesen összezavarták a németet. "Olyan ez, mint egy álom; Dima az egyik bálványom" - mondta LEBRUN a mérkőzés után.

További cikkek