Tibor
forrás: auto-sport.hu

KEZDŐDIK A KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG

Olaszországban kezdetét veszi a 2022-es kamion Európa-bajnoki sorozat Május 20-21-én Misanóban.
KEZDŐDIK A KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG fotó: auto-sport.hu

A hétvégén megkezdődik az idény a 2022-es kamion Európa-bajnoki sorozata. Május 20-21-én az olaszországi Misanóba látogat a mezőny. Az idén 50 éves versenypályán épp 30 éve, 1992-ben rendeztek először kamionversenyt. Hatalmas az érkelődés a mostani hétvége iránt, és fokozottan készül a versenyre a Révész Racing is. Kiss Norbert immár háromszoros Európa-bajnokként és címvédőként vág neki az idei idénynek. Tavaly a lehetséges 12 pole pozícióból 10-et szerzett meg, és egy kivétellel amikor az élről rajtolt, mindig győzött. A téli szünetet igyekezett kihasználni a csapat, hogy tovább fejlesszék a versenygépet. 

– Köszönöm a csapatnak, mert nagyon jó munkát végeztek a télen és tovább csiszoltuk a gyémántunkat. A alapkoncepció maradt, de szinte minden apró részletén javítottunk, finomhangoltunk a versenykamionnak és az eredménnyel a teszt után nagyon elégedett vagyok, szóval azt gondolom optimisták lehetünk a szezon kezdet előtt. Persze nem lehet megmondani az ellenfelek mivel készülnek, de ezzel mi nem is foglalkozunk, csak magunkkal, hogy minden nap jobbak legyünk mint előtte nap voltunk és akkor minden rendben lesz. A cél idén is az egyéni és a csapatbajnoki cím, nem is lehet más. – mondta Kiss Norbert, a Révész Racing háromszoros Európa-bajnok autóversenyzője.

– A tesztelések jól sikerültek, és optimistán várjuk a rajtot. Norbi elégedetten szállt ki mind az esős, mind a száraz pályás tesztnap végén, a gyorsaságunk megvolt, remélhetőleg megbízható is lesz a kamion. Nagyon várjuk az első versenyhétvégét – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

Riválisok bőven lesznek idén is. Sascha Lenz három győzelemmel zárta az előző évet, és összetettben a második helyen végzett. Sokat fejlesztettek ők is a versenykamionon, így várhatóan ő lehet a magyar pilóta legnagyobb riválisa idén is. Adam Lacko a 2007-es év után ismét bajnok szeretne lenni, de Jochen Hahn is dobogóért száll harcba. Az olaszországi versenyhétvégén szombaton és vasárnap is 2-2 futamot rendeznek. 
 

2022 GOODYEAR FIA KAMION EURÓPA-BAJNOJKSÁG TELJES SZEZONOS NEVEZŐK

RAJTSZÁM  CSAPAT VERSENYZŐ    NEMZETISÉG  
1 Révész Racing Kiss Norbert magyar
2 SL Trucksport 30 Sascha Lenz német
4 Team Hahn Racing Jochen Hahn német
11 Don’t Touch Racing André Kursim német
14 Reboconorte Racing
Truck Team
José Rodrigues portugál
17 Apollo Tyres Tor
Truck Racing
Shane Brereton brit
20 Buggyra ZM Racing Téo Calvet francia
23 T Sport Bernau Antonio Albacete spanyol
24 Tankpool24 Racing Steffen Faas német
25 Hecker Racing Clemens Hecker német
33 Anderson Racing Jamie Anderson brit
44 Team Schwabentruck Steffi Halm német
55 Buggyra ZM Racing Adam Lacko cseh
66 Lion Truck Racing Anthony Janiec francia
77 Reinert Racing René Reinert német
További cikkek